Mooie verbeelding van vroegere tijden

willemijndejong 19 januari 2025
Dit boek speelt zich af in een tijd waarvan we geen geschreven bronnen hebben, de pre-historie: de tijd voor het schrift. Dielemans heeft daarbij zich wel laten inspireren door overblijfselen uit die tijd, maar veel is door haar natuurlijk zelf ingekleurd. En dat doet ze op een prachtige manier. Wat ik erg kan waarderen is dat ze niet krampachtig holbewonerachtige woorden bedenkt voor namen van dieren en voorwerpen, daar kon ik me bij Atta weleens aan storen, maar gewoon de woorden gebruikt die wij nu gebruiken.
Het verhaal kent aardig wat tegenslag, maar heeft bij het slot toch een beetje een 'ze leefden nog lang en gelukkig' einde. Toch vond ik dat ook wel weer fijn en ook voor de doelgroep een goede keuze, anders wordt het een te zwaar boek.
Het boek is ook leuk om in te zetten bij een thema en een aantal fragmenten voor te lezen.
Ik vond het verhaal erg geslaagd en heb het met plezier en belangstelling gelezen.

Meer recensies van willemijndejong