Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zeldzame Pop-Art uit België

woutvisser3831 06 april 2024
Deze catalogus, in het Engels en Duits, verscheen in 2011 ter gelegenheid van een tentoonstelling in het Städtliches Museum Abteilberg in Mönchengladbach-Duitsland. Zij werd uitgegeven door Lannoo uit België.

Onderwerp was de Belgische Pop-Art kunstenares Evelyne Axell (1935-1972). Zoals u ziet leefde ze niet lang, omdat ze in 1972 omkwam bij een verkeersongeluk. Maar in de pakweg acht jaren daarvoor heeft Axell een oeuvre achtergelaten dat tot de verbeelding spreekt.

Pop Art dus, in de stijl van de roerige jaren 60/70 van de vorige eeuw. Met constrasterende kleuren. Met veel vrouwelijk naakt (vaak Axell zelf) ten dienste van de emancipatie van de vrouw. En boven alles: fris en origineel.

Evelyne Axell was afkomstig uit de bovenlaag van de Franstalige Belgische samenleving. Haar artistieke begaafdheid werd al vroeg onderkend en aangemoedigd: ze kreeg zelfs les van de wereldberoemde René Magritte.

Haar stijl is goed herkenbaar. En verdient een vaste plaats in de Pop Art-kunst uit de jaren 60/70 van de vorige eeuw.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van woutvisser3831