Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wat een parfum teweeg kan brengen ...

Een stukje geschiedenis over het wereldberoemde parfum Chanel No. 5. Geschreven op een prettig leesbare manier, met veel illustraties.

Dit boekje leert ons iets over de legendarische Coco Chanel zelf; over hoe zij dit parfum liet ontwikkelen, en hoe zij dit in een recht-toe-recht-aan flesje verkocht. Met een recht-toe-recht-aan etiket.
Flesje & etiket werden bijna net zo legendarisch als de inhoud ... zeker ook omdat ze in 1985 door Andy Warhol waren vereeuwigd.

Terug naar 1952: Chanel No. 5 was al wereldberoemd, toen Marilyn Monroe de verkoop van 'Chanel No. 5' een enorme boost gaf. Haar puntige uitspraak droeg ook fors bij aan het imago van de filmster zelf, die hiervoor niet door Chanel was betaald.

Tot zover mijn greep uit dit illustere boekje. Het laat u even uit uw dagelijks leven wegdromen ...

Reageer op deze recensie

Meer recensies van woutvisser3831

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!