Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Orgineel verpakt misdaadverhaal

woutvisser3831 02 april 2024
Deze uit het Frans vertaalde graphic novel (ofwel stripverhaal) biedt een boeiend moordverhaal. Dat binnen een rijke Catelaanse familie speelt, die in Cava (= mousserende Spaanse wijn) handelt.

Het meest bijzondere & bizarre is de setting van dit verhaal. De hoofdpersoon is een enigszins excentrieke jongedame / psychiater, die haar verhaal over de moord vertelt aan een ervaren mannelijke 50+ psychiater. Laatstgenoemde observeert haar, en blijkt ook samen te werken met de vrouwelijke politie-commissaris die de moord onderzoekt.

Om uw leesplezier een extra dimensie te geven: de jongedame / psychiater wordt bij haar avonturen ingefluisterd door drie oudere dames: familie van haar, die (grotendeels) overleden is. Het 'horen van stemmen' is een bekend psychiatrische ziektebeeld.

Het voorgaande verschaft u een uur of wat boeiend leesplezier. En bovenal origineel leesplezier.

Mocht u, zoals zoveel mensen, een afkeer hebben van psychiatrie, troost u. De schrijver heeft zich terdege laten bijstaan door psychiatrische deskundigen. Alsmede door deskundigen in het produceren van Cava.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van woutvisser3831

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.