Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

The Beatles ZAKELIJK in 1963

Dit Schotse boek vertelt u de zakelijke kant van the Beatles' doorbraak in 1963. Het jaar waarin het bekende viertal als een raket de hoogte in schoot. Om daarna nog veel hoger te stijgen.

'Shake it up, baby!' is nuchter ingedeeld in twaalf hoofdstukken: januari 1963 tot en met december 1963.
Kort gezegd komt het erop neer, dat the Beatles in januari hun schamele inkomsten bijeen moesten schrapen -- in december waren ze rijk, om daarna nog veel rijker te worden.

Door deze gekozen zakelijke insteek komt schrijver Ken McNab onvermijdelijk als eerste uit bij manager Brian Epstein. Epstein hield zijn vier jongens bij elkaar, en moedigde hun muzikale inspiratie aan. Hij regelde de financiën van de groep, en deed dat op een fatsoenlijke manier. Hij legde zijn vier jongens moordende schema's op: talloze optredens in de zaal, voor radio en televisie. Interviews en andere persmomenten. Daarnaast moesten Lennon en McCartney nieuwe songs schrijven, die kritisch werden getoetst door hun geluidsingenieur George Martin. En, boven alles: de vier Beatles moesten zich netjes presenteren. Goed gekleed, en altijd vriendelijk in taal en gedrag.

Het boek geeft uitgebreid aandacht aan de vele maatschappelijke weerstanden, die the Beatles in 1963 moesten overwinnen. Mateloos populair bij de jeugd, en ongeliefd & onbegrepen bij/door de 30-plussers van die tijd.

Kort gezegd: dit boek gaat over het verkopen van de toen nieuwe Beatles-muziek. Het levert voor 1963 een adembenemend verhaal op.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van woutvisser3831

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?