De Ajax-jaren van Johan Cruijff

woutvisser3831 19 juni 2024
Dit fraai geïllustreerde naslagwerk neemt u mee terug naar de jaren 1969-1973, toen de Amsterdamse voetbalclub Ajax uitgroeide tot de beste ter wereld. Met een manier van voetballen die internationaal legendarisch is geworden.

Voor de niet-voetballiefhebbers onder u klinkt het voorgaande wellicht overdreven, maar dat is het niet. Misschien maak ik het voor u duidelijker als ik aangeef, dat Johan Cruijff toen in Amsterdam voetbalde.

Dit deskundig geschreven werk voert u systematisch & chronologisch langs Ajax' internationale wedstrijden van toen. Vooral die in het Europacuptoernooi voor Landskampioenen, de tegenwoordige Champions League. Ajax won dit toernooi drie jaar achter elkaar (1971 t/m 1973).

So far so good. Jammer dat dit boek aan het einde plaats biedt aan de persoonlijke ervaringen van fervente Ajax-supporters. Hun toewijding aan de Amsterdamse club is al uit hun kleiding op te maken; hun vertelsels voegen weinig tot niets toe.

Meer recensies van woutvisser3831