Geweldige spicy sprookjes
Nadat ik Assepoester mocht lezen als recensie-exemplaar, wist ik gewoon dat ik de hele bundel wilde hebben. En alleen de cover is al een schoonheid om in de kast te zetten.
In deze bundel staan vijf bekende sprookjes die allemaal net een beetje anders zijn geschreven ;) Emma Anna geeft aan elk sprookje een compleet eigen draai. Je herkent het sprookje overduidelijk, maar toch is elk verhaal verrassend.
Mijn absolute favoriet was Belle en het Beest. Dit was vroeger al mijn favoriete sprookje en de volwassen versie doet hier zeker niet voor onder. Wat een heerlijk verhaal! Isabella is ondanks haar verminkingen een enorme powervrouw. En Philip is sexy! Hij neemt haar (letterlijk en figuurlijk ;) ) zoals ze is. Samen overkomen ze alle obstakels. Loved it!!!
Aan Doornroosje moest ik heel even wennen. Het duurde iets langer dan bij de andere sprookjes om in het verhaal te komen. Het taboestukje was even een klein beetje slikken, maar daarna was het weer volop genieten.
Ook de andere drie sprookjes vond ik heerlijk om te lezen.
Assepoester vond ik helemaal top. Deze vond ik ook het meeste op het orgineel lijken.
Sneeuwitje was verrassend. Je leest duidelijk het welbekende verhaal terug, maar de twist en de romance waren super fijn om te lezen. Het huisje in het bos was gevuld met geweldige persoontjes die een glimlach op mijn gezicht toverden.
Hans en Grietje was een bijzondere reis waarin een stiefbroer en -zus samen vluchten om te ontsnappen aan een verschrikkelijk lot. Lekkere ruzies, met een nog betere aantrekkingskracht.
Ik blijf me verbazen over de creatieve en mooie manier van schrijven van Emma Anna. Elke keer komt ze weer met een orginele kijk op het leven en ze schuwt het niet om een taboe of moeilijk onderwerp aan te raken.
Deze omnibus heeft alle ingredienten en smaakt als een heerlijke maaltijd voor een aantal lekkere avondjes op de bank.
Ook de andere drie sprookjes vond ik heerlijk om te lezen.