Lekker debuut met geweldige world building
Ik vind het altijd leuk om kennis te maken met nieuwe auteurs, dus als ik dan gevraagd wordt om hun debuut te lezen en te reviewen dan vind ik dat altijd een eer.
Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben. Je leert verschillende hoofdpersonen kennen en maakt meteen kennis met hun wereld. En dat doet Thomas echt heel goed. Wat een world building!
Elk verhaal speelt zich af in een ander gedeelte van de wereld en heeft zijn eigen kenmerken en cultuur. Je ziet het allemaal voor je en je krijgt een goed beeld van wat zich allemaal afspeelt.
Thomas schrijft vlot en weet je aandacht de meeste tijd goed vast te houden. Voor mij persoonlijk waren er iets teveel personen die in 1 boek geïntroduceerd werden. Ik was af en toe de draad kwijt en wist dan niet meer helemaal over wie ik aan het lezen was. Echt top dat er dan een aantal pagina’s achterin het boek zijn met uitleg over personen en plaatsen. Echter lees ik liever door, omdat ik dan uit het verhaal gehaald wordt. Het was voor mij iets teveel.
Mijn favoriete verhalen waren die van Jerse en Eva. Die eerste maakt zo’n enorme ontwikkeling door gedurende het boek. Je groeit echt met hem mee. Eva haar verhaal raakte me op een andere manier. De manier waarop ze zich staande houdt als enige blanke vrouw in een dorp met natives en daar probeert haar plaats te vinden, vond ik ontroerend. Vooral na het vertrek van haar broer moet zij haar rol zien te vinden, terwijl lang niet iedereen op haar staat te wachten. Bijna elk hoofdstuk eindigt met een kleine of grote cliffhanger en dat maakt dat je steeds door wil lezen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het tweede boek.
Thomas en Celtica Publishing, super bedankt voor dit recensie-exemplaar!
3,5
Thomas en Celtica Publishing, super bedankt voor dit recensie-exemplaar!
3,5