Spannende gedetailleerde Eco thriller

YvetteV83 14 oktober 2025
Review: 3,5 ster
Laat ik beginnen met het onwijs leuke pakket wat ik mocht ontvangen van Mario. Echt een cozy herfst pakket. Naast het boek zaten er ook nog sokken en lekkere thee in. Beiden al veelvuldig gebruikt. Dankjewel!
Ik heb nog nooit een eco thriller gelezen en ik heb dan ook even opgezocht wat het precies inhield: een subgenre van thrillers waarin milieuproblematiek en ecologische thema’s centraal staan. En dat is ook precies wat dit boek is. Naast het verhaal is er veel detail voor ecologische en politieke details. Het plot is echt heel goed. Daniella is in het begin een dame met zware smetvrees en extreme angstgedachten. Ze is niet echt heel likeable, maar gedurende het boek ontwikkeld ze zich steeds meer als persoon. Als lezer groei je echt met haar mee en wordt ze steeds sympathieker. Ondanks dat er niet heel diep op haar trauma ingegaan wordt, snap je zelf wel dat ze flinke littekens heeft en dat het haar als persoon getekend heeft. Daniella die eigenlijk naar een mode event zou gaan als journalist, moet onverwachts naar Amman voor de klimaattop om daar verslag uit te brengen. En dat ziet ze absoluut niet zitten. Al voordat ze het vliegtuig in stapt leest en hoort ze al over de rellen rondom deze klimaattop. En zodra ze daar aankomt wordt ze al snel betrokken bij politieke complotten. Wie is te vertrouwen en wie niet? Het houdt je het hele boek bezig.
Je kan merken dat Mario heel goed weet waar hij over schrijft, want de details zijn waanzinnig beschreven. Dat maakt dit boek dan ook een klein beetje duaal voor mij. Enerzijds vindt ik het boek heel goed geschreven, anderzijds kreeg ik af en toe zoveel informatie dat het mij uit het verhaal trok. Dit doet echter absoluut niet af aan het feit dat dit een sterk geschreven boek is en voor de liefhebbers echt een must read is!
Beste Mario, heel erg bedankt voor dit recensie exemplaar!

Meer recensies van YvetteV83

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.