Een lekker cozy verhaal wat een andere kijk geeft op het hiernamaals
Dit was één van de boeken waar ik de laatste tijd het meest naar uitkeek. Het verhaal sprak me meteen aan: een plek waar je naartoe gaat als je sterft, en ongeacht je religie kom je in één grote hal terecht waar wordt bepaald naar welk hiernamaals je gaat. Maar je kunt er ook voor kiezen om daar een tijdje—of langer—te blijven als je nog niet klaar bent om te beslissen.
Als je je op aarde echt misdragen hebt, word je opgehaald door vriendelijke demonen voor een re-integratieprogramma in één van de niveaus van de hel. Afhankelijk van hoe zwaar je straf moet zijn, beland je in niveau 1 of word je flink gemarteld in een hoger niveau.
Het boek begint heftig met de dood van Lily. Helaas is haar leven niet geworden zoals ze had gehoopt. Wanneer ze in het hiernamaals aankomt, kan ze niet beslissen of ze wil blijven of reïncarneren. Ze kiest ervoor om voorlopig te blijven en terug te kijken op haar vorige leven (of levens). Maar omdat ze niet het type is dat stilzit en in haar gedachten blijft hangen, gaat ze op ontdekkingstocht en belandt in de grote hal, waar ze begint te helpen—als een soort klantenservice-medewerker. Maar dan wel een klantenservice waar ze dingen kan zeggen en doen die haar op aarde waarschijnlijk gearresteerd zouden hebben. Geweldig!
Daar ontmoet ze allerlei geweldige mensen en demonen die in het hiernamaals werken en sluit ze vriendschappen. Ze botst ook tegen Bel aan—een grote, zachtaardige reus van een demon die meteen betoverd is door de mooie en vurige Lily. En die aantrekkingskracht is absoluut wederzijds.
Omdat ze allebei worstelen met dingen uit hun verleden, is dit boek een echte slow burn! Maar wanneer ze eindelijk toegeven… VUURWERK!
Toch heeft Lily een droom die ze niet zomaar kan loslaten, en die blijft in haar hoofd hangen. Als ze die droom wil volgen, zal ze moeten reïncarneren. Maar kan ze Bel en de ongelooflijk schattige Sharky echt achterlaten? En al haar nieuwe vrienden?
De groei en ontwikkeling van de personages wordt prachtig en uitgebreid beschreven. Had dat iets minder gekund? Ja, ik denk het wel. Het boek had best 100 pagina’s korter mogen zijn. Desondanks heb ik enorm genoten van dit mooie liefdesverhaal!
@zomerkeuning, heel erg bedankt voor dit prachtige recensie-exemplaar!
@zomerkeuning, heel erg bedankt voor dit prachtige recensie-exemplaar!