Spannende psychologische thriller

YvetteV83 08 februari 2026
Chris was één van de schrijvers waar ik aan gekoppeld was tijdens mijn ambassadeurschap voor Boek10. Dus natuurlijk wilde ik mee doen met de blogtour van zijn boek! En daar heb ik zeker geen spijt van.
Het eerste wat in me opkomt is beklemmend. Het is een psychologische thriller, wat betekent dat er geen grootste spannende momenten in zitten. Alles gebeurd onderhuids.

We leren Eva kennen als ze een verlaten kroeg binnenkomt omdat ze een afspraak heeft met een hele vreemde psychiater die over haar lot als arts moet gaan beslissen. Met alleen een barman als getuige, vertelt Eva stukje bij beetje haar verhaal.
Het verhaal wisselt steeds af tussen het heden, het verleden en de verhaaltjes van de psychiater. Langzaam kom je te weten waarom Eva daar zit, waarom ze zo bang is en waarom die psychiater zulke rare en creepy vibes afgeeft.

Het verhaal wat Eva verteld houdt je steeds in zijn greep. Elke keer weer was ik benieuwd wat er nu weer zou gebeuren. Ik kreeg een paar keer zo de rillingen als ik in bed aan het lezen was, dan ik hem gewoon weg heb gelegd. Goed teken dus!
De verhaaltjes van de psychiater vond ik iets minder pakkend, maar ik snapte zeker de toevoeging aan het verhaal. De stukken in de kroeg en het verhaal van Eva vond ik geweldig. Ook de rol van de barman werd steeds interessanter.
De laatste paar hoofdstukken hield ik af en toe mijn adem in.
Als je van psychologische thrillers houdt die onder je huid kruipen en waar je langzaam samen het raadsel doorloopt en ontwart, dan is dit boek echt een aanrader.
Lieve Hanneke van Godijn Publishing en Chris Hoksbergen, bedankt voor dit toffe recensie exemplaar

Meer recensies van YvetteV83