Kinderboek dat ieder kindje helpt als de ouders gaan scheiden
Eigenlijk review ik nooit kinderboeken, maar voor de lieve Lyona maak ik graag een uitzondering. Haar boeken zijn altijd geweldig, maar haar kinderboeken zijn echt heel speciaal! Ze hebben altijd een duidelijk thema.
En spreken zowel kinderen als ouders aan.
Zo ook dit onwijs mooie prentenboek. Want dit thema is zo actueel: Scheiden.
En zijn genoeg theoretische boeken te vinden over dit onderwerp.
Maar een kinderboek vanuit het perspectief van het kind zie je niet vaak voorbij komen.
De opbouw van het prentenboek is prachtig. Elk hoofdstuk is een fase verder In het proces. Van de ruzies van papa en mama, naar de scheiding en dan uiteindelijk hoe het verder gaat als ze dan uiteindelijk echt uit elkaar zijn.
In begrijpelijke taal wordt duidelijk aan de lezer uitgelegd wat het met een kind doet als ouders uit elkaar gaan. Maar ook dat het kind niet alleen is.
In de klas zitten meer kinderen waarvan ouders gescheiden zijn.
Kinderen leven op hun eigen manier mee met hun vriendjes en vriendinnetjes.
In dit boek maak je kennis met Evy. Evy voelt de spanning thuis, maar is nog te jong om echt door te hebben wat er aan de hand is.
Als de scheiding uiteindelijk toch doorgezet wordt, gaat Evy op een kinderlijke manier door de verschillende fases van rouw.
Het gesprek wat haar papa en mama met Evy en haar broertje voerden gaf me wel even een brok in mijn keel.
Het verschil tussen Evy en haar jongere broertje wordt ook goed neergezet. Allebei hebben ze verdriet en proberen zich aan te passen. Maar je leest echt het verschil tussen een kleuter en een kind wat al veel meer nadenkt over de gevolgen.
Het verhaal wordt fijn afgerond en ik kan me goed voorstellen dat kinderen aan dit boek heel veel houvast hebben. En er veel herkenning in vinden.
Lieve Lyona, dankjewel weer voor dit heerlijke review-exemplaar!
En spreken zowel kinderen als ouders aan.
Zo ook dit onwijs mooie prentenboek. Want dit thema is zo actueel: Scheiden.
En zijn genoeg theoretische boeken te vinden over dit onderwerp.
In de klas zitten meer kinderen waarvan ouders gescheiden zijn.
Kinderen leven op hun eigen manier mee met hun vriendjes en vriendinnetjes.
Lieve Lyona, dankjewel weer voor dit heerlijke review-exemplaar!