Feelgood waarbij je snakt naar wat verkoeling
Deze novelle was mijn eerste kennismaking met de boeken van Sofie. En dot smaakt naar meer! Ik heb meteen haar Brugse serie op mijn tbr gezet. Wat een lekker schrijfstijl. Op vakantie wil ik vooral boeken lezen waar ik niet teveel over na hoef te denken, maar gewoon lekker in weg kan zinken. Juna en Ronan (love zijn naam ) zitten met elkaar opgescheept als de oom en tante van Ronan per ongeluk een dubbele boeking doen. Ronan die echt op zoek is naar stilte en inspiratie tegenover Juna die lekker vrolijk in het leven staat en de laatste zomer als strandwacht doorbrengt voordat ze aan haar serieuzere leven moet gaan beginnen. En laten ze nou totaal niet op elkaar staan te wachten. Sofie schrijft vlot met een humoristisch tintje. Ik vloog door deze novelle heen en ik was echt binnen know time een beetje verliefd op Ronan. De omgeving wordt lekker beeldend beschreven waardoor ik mijzelf in een villa aan het zwembad waande. Met in mijn geval een Malibu cocktail en natuurlijk de beruchte watermeloen, haha. Ik heb het al vaker gezegd, maar een goede opbouw in een novelle is soms best lastig. Veel auteurs willen teveel vertellen in een korte tijd waardoor je een overkill aan details krijgt. Sofie doet dit absoluut niet. De opbouw en het verloop is lekker. Je krijgt genoeg details om lekker te blijven hangen en constant nieuwsgierig te zijn naar wat er nu weer gaat gebeuren tussen die twee. En als ze elkaar dan vinden…. Phew, wapper, wapper! Daar kreeg ik wel een beetje rode koontjes van. Ofwel ik heb enorm genoten van deze novelle en ik ga snel verder naar Brugge!