Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

2020 Kamp Alpha; Spannend en goed geschreven

Yvonne Vogels 13 juni 2020
Het boek is van begin tot het einde spannend, ik weet, dat is een cliché maar wel eentje die op dit boek echt van toepassing is. Je wordt echt in het verhaal gezogen vanaf de eerste bladzijde. Dat het thema van dit boek per ongeluk veel op de werkelijkheid lijkt, is écht toeval. Een toeval dat er bij mij voor zorgt dat ik nog meer ga nadenken over het verhaal zelf.
Natuurlijk is het verhaal fictie. Het maakt het dan weer makkelijker om te relativeren over wat er gebeurt in het boek.
De hoofdpersonen zijn stevig neergezet, karakters die je gewoon in je eigen omgeving rond hebt lopen. Ze zijn goed uitgewerkt en hun karaktertrekken en eigenschappen nemen je mee in hun gedachten en gevoelens en maken het verhaal levendig. De overige karakters zijn ook goed neergezet, sommige vervullen een kleine rol in het verhaal maar ze horen er wel bij. De spanning die je moet voelen is duidelijk en groots aanwezig. Dat maakt het echt de moeite van het lezen waard.
Ik heb al Suzanna Esther haar eerdere boeken gelezen en vind dat ze als schrijfster heel erg is gegroeid. Waar ze voorheen soms rommelig schreef en de personages vaak niet tot in de diepte kon neerzetten, doet ze dat in dit boek wel. Dat maakt het meteen een volwaardige thriller die precies past in het rijtje tussen de grotere auteurs van Nederland zoals bijvoorbeeld Esther Verhoef en met haar rauwheid van schrijven zou ik dit boek ook zeker willen vergelijken met de schrijfstijl van Renate Dorrestein.
Mijn advies is dan ook neem het ‘risico’ en lees dit boek. Wedden dat je er geen spijt van krijgt.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Yvonne Vogels

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!