Storm van emotie's

Yvonnes1988 Yvonnes1988
24 mrt 2026

De stilte voor de storm – Clare Leslie Hall (@clarelesliehall)

Wauw. Dit is echt zo’n boek waar je even van moet bijkomen en nog een tijdje over blijft nadenken. Ik las het samen met de gezellige leesclub van @ilonaslevenbijls, met dank aan @lsuitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Het verhaal draait om Catherine, die iets zó traumatisch heeft meegemaakt dat ze niet kan – of misschien niet wíl – spreken.

Vijftien jaar eerder ontmoette ze Lucian op de universiteit. Hij bleek de liefde van haar leven. Catherine raakte verwikkeld in zijn wereld vol luxe en een zorgeloze levensstijl, omringd door zijn vrienden. Ze leken onafscheidelijk… tot Catherine op een ochtend plotseling verdween.

Later trouwt Catherine met Sam – de echte ‘golden retriever’-echtgenoot. Samen krijgen ze twee kinderen en het leven lijkt hen toe te lachen. Tot Lucian onverwacht weer in haar leven verschijnt. De herinneringen en gevoelens die ze jarenlang heeft weggedrukt, komen onvermijdelijk terug. Maar Catherine draagt een groot geheim met zich mee. Als ze nog een kans wil bij haar oude liefde, zal ze eindelijk de waarheid moeten vertellen en uitleggen waarom ze hem destijds verliet.

Wat een intens en spannend boek. Het speelt met je emoties en laat je niet los. Thema’s als (onbereikbare) liefde, trauma en geheimen worden op een indringende manier uitgewerkt.

Trigger warnings: verkrachting en suïcide.

⭐⭐⭐⭐
#clarelesliehall #destiltevoordestorm #leesclub