Een kijkje in de outback van Australië.

Yvonnes1988 Yvonnes1988
10 mrt 2026

Een leven zo ver – M.L. Stedman

Oh, wat heb ik uitgekeken naar dit boek, mede door de lovende recensies.

Dit verhaal speelt zich af in de outback van West-Australië in 1958 en draait om de familie MacBride. Wanneer hun leven drastisch verandert door een plotseling en ernstig ongeluk, wordt hun bestaan compleet verscheurd. Alleen zoon Matthew overleeft het ongeluk, maar hij raakt zwaargewond. Matthew zal een lange weg van herstel moeten afleggen.

Na het ongeluk probeert Matthew thuis, samen met zijn moeder en zus, zijn leven weer op de rit te krijgen. Tijdens zijn herstel wordt hij geconfronteerd met moeilijke en emotionele keuzes. Matt moet kiezen tussen liefde, plicht, opoffering en geluk. Zijn beslissingen hebben niet alleen invloed op zijn eigen toekomst, maar ook op die van zijn familie en de kleine gemeenschap waarin zij wonen.

Welke waarheden kun je beter uitspreken, en welke kun je misschien beter verzwijgen?

Een leven zo ver is niet een boek dat je er zomaar even bij pakt en weer weglegt. Het vraagt om aandacht en oplettendheid. Er wordt veel verteld over de relaties tussen de personages en langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Je moet er echt de tijd voor nemen, maar dat maakt dit boek het dubbel en dwars waard. Het verhaal is uitgebreid geschreven en beschrijft in detail het leven in de outback.

Ik geef dit boek ⭐⭐⭐⭐

Ik heb dit boek gelezen samen met de gezellige leesclub van @ilonaslevenbijls! Bedankt @lsuitgeverij voor het recensie-exemplaar!
#mlstedman #eenlevenzover #leesclub

Meer recensies van Yvonnes1988