Leest als een trein!

Yvonnes1988 19 februari 2026
Ondersteboven – Danielle Steel
Samen met de leesclub van @ilonalevensbijl mocht ik voor het eerst een boek van @officialdaniellesteel lezen. Dankjewel @lsuitgeverij voor het recensie-exemplaar!
In Ondersteboven maken we kennis met Ardith Law, een wereldberoemde Hollywoodactrice van begin zestig die ogenschijnlijk alles heeft wat haar hart begeert. Toch is niet alles perfect: de relatie met haar dochter Morgan verloopt moeizaam. Morgan, inmiddels een succesvolle plastisch chirurg in New York, draagt nog altijd wrok met zich mee. Als kind voelde zij zich op de tweede plaats gezet, omdat haar moeder haar carrière belangrijker vond dan het moederschap.
Wanneer Ardiths oudere partner Bill voor langere tijd naar het buitenland vertrekt, neemt ze een tijdelijke assistent aan: Josh. Hij is jonger, heeft een wat ruwe, aantrekkelijke uitstraling en is totaal anders dan de mensen in haar gebruikelijke omgeving. Door onverwachte gebeurtenissen ontstaat er een bijzondere band tussen hen, die Ardiths wereld op z’n kop zet.
Ondertussen speelt Morgans verhaallijn zich af in New York. Zij wordt verliefd op Ben, een bekende en veel oudere tv-presentator. Hun relatie komt onder druk te staan wanneer Ben wordt gechanteerd en zijn carrière op het spel staat. Morgan weet niet goed wat ze moet geloven en zoekt uiteindelijk steun bij haar moeder — wat hen langzaam weer dichter bij elkaar brengt.
Dit was mijn eerste echte Danielle Steel. Het boek leest vlot: je legt het makkelijk even weg en pakt het daarna net zo eenvoudig weer op. Persoonlijk miste ik soms wat diepgang en spanning. Ook worden bepaalde elementen, zoals het grote leeftijdsverschil tussen de personages, meerdere keren benadrukt. Toch zorgt het verhaal ervoor dat je nieuwsgierig blijft en wilt doorlezen. Al met al vond ik het een fijn boek voor tussendoor.
⭐⭐⭐
#daniellesteel #dewereldvandaniellesteel #ondersteboven #upsidedown #leesclub