Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Intrigerende invalshoek!

Angele 29 mei 2016
Wat als er geen fyieke valuta meer bestaan en alleen nog maar giraal geld. Iedereen krijgt nog maar één bankrekening op zijn naam van de als enige nog bestaande bank. Iedereen wordt voorzien van een basisinkomen....... Verdwijnen dan aan geld gelinkte criminaliteit en graaizucht? Wat als we het digitale tijdperk echt gaan benutten en iedereen via digitale referenda op elk gewenst moment, over elk gewenst thema (wetsvoorstel) kan stemmen? Leven we dan in de ultieme democratie of juist in een semi-communistische samenleving...... een utopie of een realistisch toekomstbeeld?
Allemaal vragen die na het lezen van dit boek bij mij rezen en waarvan ik hoop enkele antwoorden in één van Han Peeters zijn andere boeken te vinden. DNG is " een kapstok" waar iedereen vrij is om er nog wat ideeën bij te hangen.
Verwacht geen roman, maar een inspirerende visie op een verandering van de huidige grondwet.......met een glimlach en een vette knipoog.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Angele

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!