Advertentie

In “Voorbedacht” van Loes den Hollander heeft Marjon van Brienen een wankele Latrelatie met Philippe. Als Philippe op een dag met haar dochtertje Carice naar zijn moeder gaat en aankondigt daar te blijven slapen, is Marjon het daar niet mee eens. Pogingen om de logeerpartij te voorkomen lijden schipbreuk omdat Philippe onbereikbaar blijkt. Dan verdwijnen Philippe en Carice spoorloos en verandert het leven van Marjon in een aanzwellende nachtmerrie. De logeerpartij is een verzinsel geweest en aanwijzingen dat er iets vreselijks is gebeurd, stapelen zich op.
Familierechercheur Danique Brandt en onderzoeksleider Oscar van Danzig nemen de zaak hoog op en starten een intensief en tegelijkertijd meelevend onderzoek naar de verdwijning.
Marjon leert in deze moeilijke tijd de steun van haar ogenschijnlijk afstandelijke oudere broer Joost en diens echtgenote Vera langzaam maar zeker kennen en waarderen, en ook haar vriendin Lindy en haar man Henk Jan bieden een luisterend oor. Niettemin raakt Marjon de wanhoop nabij omdat er steeds nieuwe onheilspellende gebeurtenissen plaatsvinden.
Afwisselend worden de gebeurtenissen beschreven vanuit het perspectief van Marjon en Philippe.
Wat Marjon niet weet is dat Philippe verstrikt is geraakt in de netten van een aan lager wal geraakte adellijke dame en de zware crimineel Wolf die diverse aliassen gebruikt.
Het verhaal neemt een definitieve wending als Marjon onverwacht bezoek krijgt van een onbekende dame die haar iets belangrijks komt vertellen.

Loes den Hollander heeft voor de zoveelste keer een zeer fraaie thriller geschreven met een originele plot die onverwachte wendingen te over kent. Haar taalgebruik is zoals altijd niet alleen onberispelijk maar ook van een hoog niveau. Dat kenmerkt zich door uiterst zorgvuldig woordgebruik in mooie korte zinnen. Die zijn beeldend waardoor de lezer het gevoel krijgt opgenomen te worden in het verhaal. De hoofdstukken zijn prettig kort.
Op bijzonder fraaie en professionele wijze beschrijft Loes de vreselijke zielenroerselen die Marjon teisteren tijdens de vermissing van haar kind. Anderzijds wordt ook de vertwijfeling van Philippe in diens benarde omstandigheden prachtig weergegeven.
Eenmaal begonnen met lezen is het bijna onmogelijk het boek nog weg te leggen alvorens bladzijde 383 is bereikt. Het verhaal is zeer boeiend en kent ook een voortdurende onderhuidse spanning. Het slot is zonder meer ontroerend.

Karakter Uitgevers B.V. verdient ten minste een tweeledig compliment. Niet alleen is het zeer lovenswaardig dat het boek –zoals heden ten dage helaas meer uitzondering dan regel- geen enkele zetfout bevat (het ontbreken van taalfouten is bij Loes al lang een vanzelfsprekendheid) maar ook is de cover van het boek met een driewielertje en een kledingstuk in ondiep water van pure schoonheid. De betekenis ervan blijkt in de loop van het verhaal.

“Voorbedacht” is in het omvangrijke thrilleroeuvre van Loes den Hollander een absolute topper en verdient dan ook vijf fonkelende sterren.

Reacties op: Een pageturner van grote klasseBestel dit luisterboek voor  €13,99 bij

bestellen