Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spelen met vuur

Janneke Elderbroek 19 augustus 2017
Samen met Marleen van de We Love Feelgood Club van 10 mocht ik dit boek lezen voor onze buddyread. Olivia Lewis is een pseudoniem van een Nederlandse schrijfster en als je stiekem weet wie er achter het pseudoniem zit, zijn de verwachtingen hoog. Dat maakte dat ik niet kon wachten om aan het eerste deel van de King-trilogie te beginnen!

In dit eerste deel Spelen met vuur maken we kennis met de dertigjarige Luci King. Ze heeft het goed voor elkaar met haar rijke echtgenoot, kast van een huis, twee kinderen en ze is de eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Niets om over te klagen dus zou je denken. Helaas is ze ook erg eenzaam en heeft het zwaar te voorduren met haar schoonfamilie. Wat alleen maar erger lijkt te worden met het verschijnen van hun verloren zoon Joshua King. Hij kom vrij uit de gevangenis en zijn broer Benjamin, de man van Luci, besluit Joshua bij hun in huis te nemen om hem de goede weg op te helpen. Omdat Luci en Joshua in karakter nogal op elkaar lijken, botst dat meteen vanaf het begin. Ze zijn allebei koppig en laten niet over zich heenlopen. Maar toch brengt dit ook een bepaalde spanning met zich mee en als Benjamin voor zijn werk ook nog eens vaak van huis is, worden die spanningen steeds moeilijker om te negeren.

Ongeveer de eerste honderd bladzijdes moest ik wennen aan de schrijfstijl. Die is wat grover dan ik gewend ben. Er worden pittige woorden gebruikt door de twee hoofdpersonages. Alsof ze zich op die manier moeten onderscheiden van de hautaine familie King. Verderop in het verhaal was ik er wat meer aan gewend en kwam tot de conclusie dat het wel goed bij het verhaal past. Ik begreep de frustratie van de Luci en Joshua meer waardoor het taalgebruik ook beter in het plaatje paste.

De spanning in het verhaal wordt steeds meer opgebouwd, wat er voor zorgt dat je door het verhaal heen vliegt! Daarbij vond ik de erotische scenes bijzonder goed geschreven. Zeker als je weet dat het de eerste keer is dat de auteur een erotische roman schrijft! De spanning en chemie spatte echt van de bladzijdes af.

Door de uitgebreide beschrijvingen van de auteur kun je je als lezer goed inleven in zowel Luci als Joshua. Luci doet er alles aan om wat meer tijd en aandacht van haar man te krijgen, maar wordt steeds vaker teleurgesteld. Door de beschrijvingen van haar gedachtes leef je mee met Luci, met haar wensen, verlangens en irritaties. Ondanks zijn ontvlambare karakter sluit je Joshua ook al snel in je hart. Zeker als je wat meer te weten komt over de familie King. Over Benjamin kom je weinig te weten, behalve dat hij zijn zinnen heeft gezet om zoveel mogelijk te werken zodat het zijn gezin aan niets ontbreekt. Dat Luci in een tweestrijd komt te zitten over deze twee mannen is heel begrijpelijk en geloofwaardig omschreven en wat je als lezer doet twijfelen met wie ze het beste samen kan zijn.

Spelen met vuur is het eerste deel in de King-trilogie en alhoewel de cliffhanger niet helemaal een verrassing was, doet het smaken naar meer! Ik hoop dat Olivia Lewis ons niet lang op deel twee zal laten wachten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Janneke Elderbroek

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?