Advertentie

Dit boek krijgt van mij 4 sterren. Het is een absurd reisverhaal over Elsie, Homer en de alligator Albert. Elsie heeft de alligator als huwelijkscadeau gekregen van een vroeger vriendje ( die nog steeds in haar gedachten rondspookt).
Homer is njiet blij met Albert en Elsie moet een keuze maken: Albert eruit of Homer eruit. Ze besuiten Albert terug naar huis (Florida) te brengen.
Tijdens hun reis beleven ze absurde avonturen en ontmoeten ze bijzondere mensen. Je kunt het boek lezen als gewoon een grappig verhaal en dan is het al een leuk boek. Maar dit boek heeft meer: Het gaat over liefde, afscheid nemen, trouw zijn,. Over dat dingen soms anders zijn dan je denkt en dat er verschillende waarheden zijn. Onder het verhaal zitten diepere lagen.
Het einde is ontroerend. De verhaalopzet is interessant : Homer jr. (de ik-persoon) komt naar aanleiding van verschillende gebeurtenissen tijdens zijn leven, stukje bij beetje (van verschillende vertellers) steeds meer te weten over de reis die zijn ouders in hun vroege huwelijk maakten om Albert naar huis te brengen.
Het boek maakt mij nieuwsgierig naar de andere boeken van Homer Hickam.

Reacties op: Absurd verhaal met diepere lagen.

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 7,50 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 7,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders