Advertentie
    Katy Hurkmans Hebban Recensent

In Broken Throne neemt Victoria Aveyard haar lezers nog één keer mee naar het universum van Red Queen. War Storm sloot de serie af, maar met deze collectie aan kortverhalen en bijkomende informatie wordt de strijd van de reds en de silvers weer opgerakeld. In het boek zijn ook de eerder verschenen verhalen Steel Scars en Queen Song opgenomen naast nieuwe novelles.

Broken Throne is geen gewoon tussenboek. Het is zowel begin, midden als einde en het is dan ook een behoorlijke klepper van meer dan 500 bladzijden. Er is informatie te vinden over de gebeurtenissen die vooraf gingen aan Red Queen, het geeft inzicht in bepaalde personages door een volledig verhaal aan hen te wijden en voor wie wat moeite had met het open einde van War Storm is er meer te lezen over Mare en Cal.

De novelles is Broken Throne lezen fijn en zijn erg divers. Victoria Aveyard schrijft zowel over bekende personages als enkele nieuwe. Door die veelheid aan invalshoeken zijn de verhalen ook anders van stijl. De auteur past zich wat dat betreft mooi aan, een verhaal over Farley leest anders dan een verhaal over Cal of Coriane.

Aan de hand van de dagboekfragmenten en notities van Julian, die lezers van de serie zeker zullen kennen, wordt duidelijk wat de achtergrond van de Red Queen-serie is. Het leest als fantasy, maar uit de toevoegingen blijkt dat het vooral een dystopie is. De geschiedkundige verwijzingen naar de huidige tijd zijn leuk, maar misschien niet voor iedereen noodzakelijk. Daarnaast zijn er ook kaarten en stambomen in het boek opgenomen. Die zijn leuk om even bij stil te staan en goed te bekijken.

Broken Throne is een fijne en interessante toevoeging aan de serie. Fans zullen het absoluut de moeite waard vinden om even terug naar Norta te keren en sommige personages van naderbij te leren kennen. Door de ongewone dikte is het ook meer dan een tussenboek, het is een verzameling van alles wat Victoria Aveyard nog wou meegeven aan de lezer over haar wereld. Wie weet kan ze net alles de lezers haar serie niet loslaten en voegt ze er toch nog een nieuw boek aan toe.

Reacties op: Terug naar Norta

15
Broken Throne - Victoria Aveyard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker