Dit zou bij iedereen in de kast moeten staan.

De titel 'Babygehalte' wordt duidelijk op een van de laatste bladzijden van deze roman.
"Burgers, media, ministeries en wereldleiders uitten hun verontwaardiging over al dat 'babygehalte'."

De ervaringen van de auteur zijn opgetekend in een prachtig verhaal over geluk, ongeluk, doorzetten of opgeven. Soms moet je even de knop omzetten of de weg oversteken via het zebrapad; dat ligt er niet voor niets tenslotte.

Als 'de man die in de hemel woont' een nieuwe kans krijgt ontstaat een golf van afgunst in de hemel, zoals dat ook op aarde vaak het geval is wanneer iemand een meevaller heeft.
Hij moet op zijn missie met behulp van geluk en liefde ongelukkige mensen opsporen en gelukkig maken. Dat wordt hem op het lijf geschreven en er ontstaat een door de hemel uitgewerkt personage met de naam 'Winter'.

In deze roman worden een heleboel tips aangereikt om gelukkig door het leven te kunnen gaan. En niet te vergeten, hoe je anderen gelukkig kunt maken. Bijvoorbeeld door een kind een aai over zijn bol te geven, of een collega een compliment. Het zijn heel kleine dingen, die grote dingen kunnen bewerkstelligen.

In het hoofdstuk 'Drinken met percentages' wordt alcoholverslaving besproken. Geduld blijkt datgene te zijn wat alcoholisten moeilijk onder controle krijgen.

"Geduld hebben doet een mens deugd. Het zal ervoor zorgen dat je nieuwe zaken ontdekt. Bezigheden of passies waarvan je tot dan geen notie had. Geduldig afwachten kan alleen als je de tijd aaibaar maakt. Geduld is het dulden van de tijd."

Fictie en realiteit worden verweven in deze roman. De locatie waar het verhaal met 'plakmans' begint is bijna non-fictie: er bestaat een Anspachlaan in Brussel, maar van de echte Grétrystraat ontbreekt de eerste 'r' en wordt daardoor een Getrystraat.

'Babygehalte' is van de eerste tot en met de laatste bladzijde doorspekt met goede tips om sympathieker door het leven te gaan, sympathieker zowel voor anderen als voor jezelf.
En vergeet daarbij niet: iedere genomen stap is er één die telt!

Ik heb 'Babygehalte' graag gelezen.

Reacties op: Een levensgids voor als je het even niet meer weet

7
Babygehalte - Kobe Lecompte
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners