Advertentie
    Nathalie B Hebban Recensent

Het Joshuaprofiel is al door meerdere Hebban-leden gelezen omdat er maar liefst 100 ebooks van zijn uitgeloot mede dankzij uitgeverij The House of Books. Waarvoor dank uiteraard. Dit is mijn eerste kennismaking met Sebastian Fitzek ook. En het boek lost inderdaad de verwachtingen in die werden beloofd: meeslepend, veel actie, spannend, explosief. Als ik het boek in zo'n 4 à 5 uren kan uitlezen, is het inderdaad een pageturner van jewelste.

Zijn de thema's relevant? Duidelijk. Is de plot goed uitgevoerd? Zeker. Ook de spanningsboog wordt mooi opgevoerd, en aan het einde zijn er nog een paar onverwachte twists uiteraard zoals het een doorwinterde thrillerschrijver betaamt.

Maar ook: Is het verhaal boeiend genoeg en raakt het me? Kan ik met de personages meevoelen? Op deze vragen moet ik toch al antwoorden met heel wat minder. Het accent is zo sterk op de actie gericht enerzijds en op de uitleg rond hoe dat die 'predictive policing' juist werkt anderzijds, dat de sfeer en de setting er voor mij wat onder lijden. De personages blijven voor mij ook wat te vaag eerlijk gezegd om echt met hen mee te kunnen voelen.

Dit is zo'n typische actiethriller die wel een pageturner is, en waarmee je van enkele uren echte ontspanning kan genieten, maar die zelfs nu na 2 uurtjes al snel terug bezonken is. Ik heb het persoonlijk toch meer voor de iets 'tragere thrillers'.

Reacties op: Typisch meeslepende spannende actiethriller

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook voor  €9,99 bij

bestellen

Of vind de goedkoopste ebookaanbieder