Advertentie

Gevaarlijke Date is een heerlijke feelgoodroman met alle ingrediënten die je van een feelgood-verhaal mag verwachten. Maar daarnaast weet auteur Krista van der Hulst haar lezers aangenaam te verrassen door het verhaal een paar spannende detectiveachtige wendingen te geven. Een leuke en vooral geslaagde toevoeging.

Het verhaal in het boek draait voornamelijk om de dertigjarige Tirza. Zij is een pittige vrouw, werkt bij de zedenpolitie en helpt haar vader wanneer ze kan in zijn kroeg. Wanneer Tirza en haar collega’s het vermoeden hebben dat er een serieverkrachter actief is, die zijn slachtoffers ontmoet via het online datingbureau Matchmadeinheaven, schrijft Tirza zich ook in als aantrekkelijke, op zoek zijnde vrijgezel. Ze hoopt via het daten de dader vlot te zullen vinden. Tirza heeft haar handen vol aan deze zaak, maar heeft het juist nu privé ook niet bepaald gemakkelijk. Alles lijkt tegelijk op haar pad te komen. Ze probeert zich los te maken van haar ex, tot wie ze zich seksueel gezien nog steeds aangetrokken voelt. Haar beste vriendin heeft relatieproblemen en Tirza wil er zoveel mogelijk voor haar zijn. Daarnaast krijgt ze te maken met een vreemde vrouw die beweert haar moeder te zijn, maar die is overleden?! Tot overmaat van ramp valt ze als een blok voor een woest aantrekkelijke man die de eigenaar blijkt te zijn van Matchmadeinheaven. Dat kan toch nooit goed gaan?

Gevaarlijke Date is alweer het derde boek van de Nederlandse auteur Krista van der Hulst. Eerder schreef ze al Dwaze dates of echte liefde en Kiezen of daten, beide geslaagde feelgoodromans. Gevaarlijke Date sluit daar goed op aan en zou weleens een bestseller kunnen worden. Krista weet haar lezers al vanaf de eerste pagina voor zich te winnen, ze weet ook haar personages goed neer te zetten en als lezer leef je dan ook snel met hen mee. In Gevaarlijke date laat ze als het ware Tirza het verhaal vertellen. Ze is sympathiek, heeft humor, is alles behalve preuts en niets menselijks is haar vreemd. Je gunt haar dan ook een goede afloop, bent benieuwd hoe dit af gaat lopen en vliegt dan ook door het boek heen. Voor je het weet, baal je flink, want het boek is uit. Erg jammer, maar gelukkig kun je het verhaal altijd nog een keertje herlezen.
Zet dit riskante afspraakje maar alvast op je NTL-lijst!

Plof in een luie (strand)stoel, zet je verstand op nul en vergeet even alles om je heen. Gevaarlijke Date is een gewaagde feelgoodroman. Niet alleen vanwege het meeslepende verhaal en de licht erotische scènes, maar vooral vanwege het spannende randje. In vergelijking met andere feelgood-romans is Gevaarlijke date dan ook misdadig goed. Aanrader voor iedereen die gek is op dit genre.

Reacties op: Een riskant afspraakje

2
Gevaarlijke date - Krista van der Hulst
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95
E-book prijsvergelijker