Advertentie

(Recensie komt oorspronkelijk hier vandaan: https://nlboekenrecensies.wordpress.com/2016/01/12/red-queen-victoria-aveyard/)

Red Queen – Victoria Aveyard

This is a world divided by blood – red or silver.

The Reds are commoners, ruled by a Silver elite in possession of god-like superpowers. And to Mare Barrow, a seventeen-year-old Red girl from the poverty-stricken Stilts, it seems like nothing will ever change.

That is, until she finds herself working in the Silver Palace. Here, surrounded by the people she hates the most, Mare discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy the balance of power.

Fearful of Mare’s potential, the Silvers hide her in plain view, declaring her a 3long-lost Silver princess, now engaged to a Silver prince. Despite knowing that one misstep would mean her death, Mare works silently to help the Red Guard, a militant resistance group, and bring down the Silver regime.

But this is a world of betrayal and lies, and Mare has entered a dangerous dance – Reds against Silvers, prince against prince, and Mare against her own heart …
Elke maand laten The Silvers hun krachten zien, door tegen elkaar te vechten in een arena. Elke Red is verplicht om er naartoe te gaan. Machtsvertoon vind Mare het. Alleen maar om te laten zien dat ze beter zijn, niet alleen op het gebied van rijkdom, maar ook op het gebied van kracht.

Mare’s zus werkt voor de Silvers, ze maakt prachtige kleding voor hen met haar blote handen.

Als Mare op een dag mee gaat, gaat alles flink mis. Alles gaat zo erg mis dat ze 6verplicht wordt om bij The Silvers te blijven, ze moet voor hun werken, tot ze alles heeft terug betaalt van wat er gebeurt is.

Door een ongeluk komen zowel The Silvers als Mare erachter dat ze net als The Silvers magische krachten heeft. Ze vertellen iedereen dat Mare een lang verloren prinses is, en ze verloven haar aan de jongere prins.
Echter is Mare het nog steeds niet eens met de gang van zaken en sluit zich aan bij de Red Guard, die er alles aan doen om The Reds te ontdoen van de macht van The Silvers. Echter is niemand zoals het lijkt.

Zal het Mare en de Red Guard lukken om de macht van The Silvers kleiner te maken?


Het boek is soms wat verwarrend, omdat gebeurtenissen opeens overspringen. En dat terwijl je dan niet eens een pagina overslaat, daarmee kan je het vergelijken. Echter wordt het wel wat minder naarmate het verhaal vordert, maar het is erg storend door het hele boek heen, want je hebt het idee dat je grote delen mist. Dit is jammer omdat de verhaallijn veel potentie heeft.

Het begin is ook niet erg origineel, ik had persoonlijk toch wat anders verwacht. Ook is er geen eigen twist gegeven aan het begin, wat jammer is. Soms is het boek ook voorspelbaar, maar dat is alleen in bepaalde gebeurtenissen. Grotendeels is het boek niet voorspelbaar, wat het wel erg fijn maakte om te lezen, echter werd het boek naarmate het vorderde wel meer voorspelbaar.

Het boek leest ondanks de minpunten goed door, en de verhaallijn is erg leuk. Ik raad het boek je zeker wel aan, want de verhaallijn is erg goed en origineel! Wat altijd zeker super is!Ik heb het boek 4/5 sterren.

Reacties op: Red Queen - Victoria Aveyard

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €5,99 bij