Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2. Stad en emotie/gevoelens

op 04 augustus 2017 door

Naast deze vraag staat een afbeelding van het beeld 'Sterker door strijd.' Ontwerper: Hanko Hans (ontwerp), Ru de Gier (uitvoering). Het beeld staat in de hal van het stadhuis aan de Coolsingel.
Onthulling: 30 november 1951. Klik hier voor meer informatie over het beeld.

Vraag 2.a. Julie van Mol koppelt gemoedstoestanden aan beelden uit de omgeving waarin de hoofdpersoon zich bevindt. Een voorbeeld staat aan het begin van het boek. De hoofdpersoon staat  in een appartement in Rotterdam voor het raam naar buiten te kijken. Ze is nieuw in de stad, eenzaam. Er volgt een beschrijving van een uitgestorven stad, gedempt licht, koud, een windvlaag.  “Aan het einde daarvan, op de hoek, in The American Dream Café, een platte gelegenheid in Amerikaanse stijl, lijkt de gedempte verlichting geen gast naar binnen te hebben gelokt. Het Schouwburgplein daarachter was nog doodser en leger dan bij daglicht.” Kun je nog één of misschien nog  meer van dit soort voorbeelden noemen.

Vraag 2.b. Heeft  deze koppeling tussen plekken uit de stad en emoties/gevoelens van personages in het boek een functie?



Reacties op: Vraag 2. Stad en emotie/gevoelens

Meer informatie