Ik wist het al - Kristin Harmel

op 06 juni 2019 door

Een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!

Kate is nog maar vier maanden getrouwd als haar man Patrick, op 29-jarige leeftijd, bij een verkeersongeluk om het leven komt. Tien jaar later lijkt Kate haar leven weer te hebben opgepakt. Wanneer haar vriend Dan haar ten huwelijk vraagt, slaan plotseling de twijfels toe. Kate droomt steeds vaker over Patrick. In haar dromen ziet ze hem samen met een meisje, hun dochter Hannah. Wat is er toch met Kate aan de hand? Kate heeft helemaal geen dochter. En waarom lijken deze dromen toch zo levensecht? Naarmate Kate’s droomwereld met Hannah en Patrick steeds duidelijkere vormen aanneemt, vervaagt het beeld van een droomhuwelijk met Dan.

Jij moet me één ding beloven
laat me nog lang in mijn dromen geloven.
Zelfs als je even niet hier bent
blijf in mijn slaap dan bij me.

Ik wist het al is de langverwacht nieuwe roman van bestsellerauteur Kristin Harmel; een prachtig boek over familiebanden, rouwverwerking, kinderloosheid, hard horendheid, pleegzorg, muziektherapie en heel veel dromen. Naast een prachtig en ontroerend verhaal biedt het boek ook veel informatie. Vooral de stukken over hardhorendheid en cochleaire implantaten vond ik interessant.

9b7cbaab9466c1701f29513ae1c76173.jpgDe titel van het boek slaat op een zinnetje dat Patrick regelmatig in Kate’s oor fluisterde. ‘Ik wist al voordat ik je ontmoette……dat het voorbestemd was dat ik de jouwe zou worden’. De oorspronkelijke titel van het boek is The life intended. In haar dromen ziet Kate het leven wat ze gehad zou kunnen, hebben wanneer Patrick niet om het leven gekomen was.

Door haar dromen over haar hardhorende dochter Hannah gooit Kate haar leven om. Ze besluit een cursus gebarentaal te volgen en gaat vrijwillig muziektherapie geven aan hardhorende pleegkinderen. Kate krijgt een goede klik met haar leraar Andrew en het uit huis geplaatste meisje Allie. Op een gegeven moment doet Allie haar zo aan Hannah denken dat dromen en werkelijkheid met elkaar worden, verweven en ze zichzelf niet meer onder controle heeft. Dankzij Andrew en Allie vindt Kate weer nieuw geluk!

En als de zon weer gaat schijnen
laat dan dat beeld wat ik heb niet verdwijnen.
Als je zou gaan neem je mijn dromen mee
.

Ik had al drie andere boeken van Kristin Harmel gelezen dus Ik wist het al dat dit ook weer een ontzettend mooi boek zou zijn. Ik leefde zo mee met het verdriet en de twijfels van Kate, dat ik het boek niet meer weg kon leggen. 

De andere boeken van Kirstin harmel bij uitgeverij de Boekerij:

De meeste dromen zijn bedrog
maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog.
Ik voel je adem en zie je gezicht
je bent een droom die naast me ligt.
Je kijkt me aan en rekt je uit
een keer in de zoveel tijd komen dromen uit

1b2830b294c14f3bbacdfb3ed4a862bd.jpg       760b8b12e4d5cd272346563956319ddf.jpg

De keuze van de cover vind ik erg bijzonder. Het is namelijk dezelfde voorkant als Kristin Harmels boek How to save a life. Dit boek gaat over een verpleegkundige die ernstig ziek wordt. 

Tijdens het lezen moest ik veel aan Marco Borsato’s lied ‘Dromen zijn bedrog’ denken. Toen ik naar informatie over dit boek zocht, vond ik dit prachtige lied. 'The life intended' is gebaseerd op het boek van Kristin Harmel. 

Het boek past niet bij mijn blog ik weet het. Maar ik vind het zo jammer dat je geen filmpjes en foto's bij een recensies op Hebban kunt plaatsen vandaar dat ik hem hier een plekje heb gegeven.

 Reacties op: Ik wist het al - Kristin Harmel

Gerelateerd