Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vogeleiland van Marion Pauw

op 08 maart 2021 door

Marion Pauw (1973) is auteur en scenarist (onder andere voor Dagboek van een callgirl en Vlucht HS13). Ook heeft ze gewerkt als freelance journalist en copywriter. Haar eerste thriller verscheen in 2005, Villa Serena, maar haar grote doorbraak kwam met het verschijnen van Daglicht. Ze won er een Gouden Strop mee, het boek werd in zes landen vertaald en er kwam een Amerikaanse verfilming.

In 2015 maakte Pauw echter bekend te stoppen met schrijven. Wat haar thrillers betrof leek dat voornemen uit te komen, want hoewel de auteur enige jaren later alsnog de pen oppakte, deed ze dat om een zelfhulpboek met mede-auteur Susan Smit te schrijven, Hotel Hartzeer, en daaropvolgend een literaire roman, De experimenten. Dat het tij langzaam begon te keren werd echter duidelijk toen Pauw in 2019 speciaal voor de Kluitman-novellenreeks een spannende Young Adult schreef, Stief.

'Vogeleiland is een claustrofobisch spannende thriller alsook een pijnlijk accuraat portret van disfunctionele (familie)relaties. Maar bovenal is het een ode aan het nimmer aflatende overlevingsinstinct van de mens.'
auteur Elvin Post

Vogeleiland

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene.

Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.

Leesfragment

Stond je al te springen bij de woorden 'nieuwe thriller van Marion Pauw', of ken je de auteur nog niet en wil je graag kennismaken via deze nieuwe thriller in haar oeuvre? Lees hieronder alvast een sneak preview uit Vogeleiland. Als het je aanspreekt, schrijf je je natuurlijk onderaan dit artikel in voor de Hebban Buzz die we organiseren met het boek.

Lees de eerste hoofdstukken



Reacties op: Vogeleiland van Marion Pauw

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marion Pauw

Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de...