Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in april?

op 30 april 2019 door

April, lees eens wat anders...dat deed ik dan ook! Behalve een totaal ander genre non-ficite, las ik ook een boek van een auteur die ik nog niet kende: Elizabeth George en ik las een boek van een auteur uit mijn jeugd: Enid Blyton. Verder las ik het eerste boek van Marina Folkers, ik begon in december met haar derde boek en eindig nu bij haar eerste boek, ach ja!

De laatste dag van maart begon ik in mijn eerste boek op dit overzicht, een Engels e-book.

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

26) The oddest little book shop - Beth Good

Gezellig kort verhaal. In ruim 100 bladzijden moet je meteen to the point komen en dat doet Beth Good dan ook. Daisy gaat na tien jaar terug naar de plaats in Cornwall waar ze opgroeide. Daisy is gegroeid, maar ook haar vroegere klasgenoten. Ondanks dat het maar ruim 100 bladzijdes heeft is het een mooi afgerond verhaal, mede door het lange en fijne epiloog. Ik gaf het boek 4*, lees mijn recensie hier.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

27) Faye en Sean, a love story - Marina Folkers 

Heerlijk verhaal van Faye en Sean die onder het genot van kopjes thee groeiden. zowel in het leven als naar elkaar toe. Dit boek is er zo eentje in de categorie 'don't judge a book by it's cover' want op basis van de voorkant zou ik het boek niet meteen oppakken. Gelukkig deed ik dat wel en het was ruim 300 bladzijdes genieten van deze love story. Ik gaf het boek 5*, mijn recensie lees je hier.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

28) Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely - Jeroen Siebelink

Ik ben destijds in april 2016 naar de speciale film-vertoning geweest over het ontstaan van de Tony's Chocolonely chocolade, na afloot van de film konden we vragen stellen aan een medewerker van Tony's Chocolonely, wie dat was weet ik echt niet meer. Na afloop van de film kreeg iedereen de beroemde rode plak chocolade mee naar huis. De film maakte destijds diepe indruk, wat is er toch nog veel scheef in deze wereld! Het boek is redelijk gelijk aan de film, natuurlijk wordt er dieper en langer ingegaan op zaken en dat is mooi. Maar dat het als een spannend jongensboek leest, nee dat vind ik nou niet direct. Maar een mooi fair verhaal, de droom van een jongeman, waar je nog wat van opsteekt en dat leest als een goed geoliede trein dat is het allemaal wel! Ik kan het boek dan ook elke chocolade liefhebber aanraden! Ik gaf dit dikke boek 4* en mijn recensie lees je hier.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

29)  De Vijf en het gestrande goudschip - Enid Blyton

Enid Blyton, wie las haar boeken nou niet? Een aantal jaar geleden las ik de omnibus van Pitty voor aan mijn dochter. We genoten er beiden van. Een aantal De Vijf boeken, de oude witte en de nieuwere rode serie staan met nog een tweetal Enid Blyton boeken dan ook inmiddels in de boekenkast van mijn dochter. Maar echt interesse in deze boeken heeft ze niet. Ik heb mij dus voorgenomen om een aantaal van deze boekjes, plus de vijf e-pubs die ik ooit van De Vijf in mijn bezit kreeg, eens te herlezen. 

Dit boek van De Vijf is het eerste boek in de serie, ik zal het ooit gelezen hebben want ik was groot fan van De Vijf in mijn jeugd, maar ik had geen aha erlebnis bij het lezen van dit boek. In dit boek mogen de twee broers, Julian (12 jaar) en Dick (11) en hun zusje Annie (10) betaald gaan logeren bij de broer van hun vader, dat op zich vond ik best een raar gegeven. De kinderen hadden hun nichtje Georgina/George (11) nooit eerder gezien, ook dat vond ik raar. De broers hadden kennelijk een goede verstandhouding want met een telefoontje was de logeerpartij geregeld, maar waarom de neefs (zoals mijn boek schrijft) en het nichtje hun nichtje dan niet kenden? De moeder van George is heel erg aardig, de vader is een proffessor en nogal snel boos. De kinderen zijn heel snel aan elkaar gewend en George vind het erg leuk om met de drie kinderen om te gaan, ook deelt ze met plezier haar hond met hen. Ze mogen van hun oom en tante een paar nachtjes op een eiland kamperen en daar beleven ze veel spannende momenten. Het verhaal komt in deze tijd nogal ongeloofwaardig over, kinderen van die leeftijd alleen laten kamperen op een eiland? Maar als tien of elfjarige lezer is dit natuurlijk super spannend. Ik irriteerde me overigens aan het veelvuldig gebruik van een uitroepteken aan het einde van de zin. Ik gaf het boek 3*.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

30) Zand over Elena - Elizabeth George

Staande voor de plank met ongelezen boeken in mijn boekenkast moest ik er van mezelf eentje pakken. Dat werd dit dikke boek. Toen ik het kocht - jaren gelezen gok ik maar zo - had ik geen idee dat het een deel van een serie was. Al lezende kwam ik erachter dat iets extra informatie over Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers leuk zou zijn, maar dat ik ook prima zonder kon. Dit is een fijne thriller, met veel informatie over de personen waarbij je af en toe uit het oog verliest dat er een moord opgelost moet worden. Deze kennismaking met Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers cq met de auteur Elizabeth George beviel mij prima. Meer boeken van deze auteur wil ik dan ook zeker lezen.

Ik heb het boek helaas nog niet uit, ik moet nog een bladzijde of 80, hopelijk lukt me dat morgen tijdens mijn rit met het OV anders lees ik 'm donderdag wel uit in het vliegtuig. 3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Wat gaat de maand Mei mij brengen? Als eerste vertrek ik donderdag voor een 4-daags tripje naar London met mijn dochter, het cadeau voor haar verjaardag: het bezoeken van de Harry Potter studios. Eigenlijk zouden we het laatste boek van Harry Potter eens moeten uitlezen (ik was dit aan het voorlezen)… Ten tweede zit ik in de 150-koppige lezersjury voor de Hebban Debuutprijs 2019!

Turks Fruit had ik gepland in April te lezen, maar dat is er niet van gekomen, in de herkansing dan maar!
Verder lonken de e-books die ik recent via Bol kocht (ik weet het ik zou niets kopen dit jaar…) Maar mijn dochter was op zoek naar een dvd, ik had nog flink wat Bol bonnen (ze zijn nog niet op!) en bestelde naast de dvd's nog wat boeken mee, oa '’t Hooge Nest', 'Neurie als je de woorden niet kent' en 'Het suikervogeltje'.

Op de valreep kocht ik net nog twee goedgeprijsde boeken op e-book.nl: Voor wat hoort wat en Het beste van Adam Sharp.

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg

 



Reacties op: Wat las deze chick in april?

Meer informatie

Gerelateerd