Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ga niet op vakantie en ik leg klaar...!

op 29 juli 2017 door

Het regent pijpenstelen en daarom hebben we vele vakantie brochures gehaald.

Ik heb er niet één bekeken omdat ik te druk was met boeken. En dan bedoel ik het lézen van boeken niet het boeken van een vakantie. Frankrijk, Italië, Denemarken en Belgie waren grote kanshebbers. Uiteindelijk, na lang wikken en wegen, alle opties op een rij gezet hebbende, hebben we het besluit genomen om niet op vakantie te gaan maar af en toe een tripje te maken naar een leuk museum met meseumshop met mooie boeken, naar steden met mooie boekwinkels of naar een fijne speeltuin met leesbankjes. Er waren te veel obstakels op dit moment om naar het buitenland te gaan.

Mogelijk dat een van deze obstakels een reusachtige berg ingekaft papier was die ik had klaargelegd om in te pakken voor de vakantie. Een stapel boeken waar je U tegen zegt. Jaja, ik weet het, een Ereader is praktisch, neemt weinig ruimte in beslag, je kunt veel meer boeken meenemen, dat is mij allemaal bekend. Mag ik even tegenwerpen dat juist op de Ereader en zelfs op mijn tablet prachtige boeken staan maar dat dit nu net niet de boeken zijn die ik wilde meenemen op vakantie. Ik had dus een papierberg klaar liggen waar onze auto van zou scheef hangen, waarmee ik de zon kon trotseren zonder parasol nodig te hebben, een stapel waarmee ik geen kans liep me te vervelen. Wat moest ik nu met die stapel nu we niet op vakantie zouden gaan? Ik had even tijd nodig om tot me door te laten dringen dat ik mogelijk wel meer tijd voor boeken zou hebben nu we geen reis zouden maken. Dat ik die stapel misschien dit jaar wel door zal komen...

84696abcd234a862c3872d0a312b8f88.jpeg

Nu is het dus zaak om die stapel zo in te delen dat ik van het ene boek naar het andere boek kan, dat ik alles wat ik me voorgenomen heb voor augustus kan afvinken en dat er toch nog gaten in mijn planning zitten om iets toe te voegen dat zich aandient. Op de een of andere manier houd ik daar vaak geen rekening mee en het gebeurt maar al te vaak dat een leuke leesclub roet in mijn leeslijst gooit of iemand met een prachtige boekentip mijn planning verstoord. Mogelijk kunnen jullie met mij meedenken welke volgorde ik moet aanhouden, welk boek ik echt als eerste moet grijpen en welk boek ik lekker onder aan de stapel moet leggen in de hoop dat als ik er niet aan toe kom ik het minst hard hoef te huilen?

Kijk hier naar mijn grote reuzestapel ingekaft papier:

7ad5ea23660937c6e0ae9768167cbbc1.jpeg

.

  • Henry David Thoreau - Walden (nu in bezig)
  • Edmund de Waal - De witte weg (moet begin augustus uit)
  • Willem Elsschot - De verlossing (leescluppie, dus serieuze einddatum)
  • Franz Kafka - Gedaanteverwisseling
  • Hugo Borst - Ma
  • Yoko Ogawa - De huishoudster en de professor
  • Henry James - Daisy Miller
  • A. F. Th. van der Heijden - Vallende ouders| tandeloze tijd project
  • A. F. Th. Van der Heijden - Gevarendriehoek| tandeloze tijd project
  • Julie Otsuka - Waarvan wij droomden
  • Thomas Mann - De Buddenbrooks (moet eind augustus uit zijn)
  • Alex Boogers - Alleen met de goden
  • Herman Koch - De Greppel
  • De onderwaterzwemmer - P. F. Thomése

Misschien is deze stapel iets te ambitieus maar daar houd ik wel van. Het zou kunnen, het is mogelijk, heel misschien, er bestaat een kleine kans dat ik nachten moet doorlezen of dat ik één of twee boeken moet doorschuiven naar september. Hebben jullie tips en adviezen?



Reacties op: Ik ga niet op vakantie en ik leg klaar...!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Edmund de Waal

Edmund de Waal

Edmund de Waal is curator, schrijver, kunstcriticus en -geschiedkundige. Zijn be...

Willem Elsschot

Willem Elsschot

Willem Elsschot (pseudoniem van Alfons De Ridder) werd geboren in een Antwerps b...

Franz Kafka

Franz Kafka

Franz Kafka (Praag, 3 juli 1883 – Kierling, 3 juni 1924) was een Duit...

Hugo Borst

Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij sch...

Yoko Ogawa

Yoko Ogawa

Yoko Ogawa schreef meer dan twintig verhalen, novellen en romans. Haar werk vers...