Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Laatste halte boekenreis week 51 en 52

op 31 december 2017 door

Geen lange clichés over wat is het jaar toch snel gegaan enzo. Nee. Ik heb een heerlijk boekenjaar achter de rug. Ik heb veel mooie boeken mogen lezen en voel me bevoorrecht dat ik dat allemaal maar kan.

De landen challenge was een leuke uitdaging, hoewel het uiteindelijk meer een verrassing was waar ik allemaal terecht zou komen. Bij de laatste telling kwam ik net 1 land tekort om op de 50 uit te komen, maar met het laatste boek van dit jaar kwam ik toch nog even in Brazilië, terwijl het boek zich afspeelt in Friesland. (rara...).

Spannend was nog op welk gelezen aantal ik uit zou gaan komen. Gigi deed een voorspelling, en volgens mij heeft ze een prima glazen bol, want het zit erg dicht bij haar genoemde aantal van 225 boeken!

Mijn blogs Op reis per boek, sluit ik hierbij af, de blogs in 2018 over mijn gelezen boeken gaan gewoon door (want wat blijken die achteraf handig te zijn!), maar de rode draad zullen de 50 Hebban categorieën zijn en de Smiley's.

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg 

De laatste boeken die ik dit jaar (uit)gelezen heb zijn:

216 Nederland
Jullie zijn zelf gek - Sylvia Witteman

Ebook, via ebookalarm. Ik moet altijd zo lachen om haar columns, en nu er weer een aantal zijn gebundel heb ik die lekker voor het slapen gaan gelezen. Echt heerlijk.

217 Engeland
Lieve Amy - Helen Callaghan

Luisterboek via BC. Aangenaam om naar te luisteren, Goed opgebouwd verhaal met interessante twist.
Als een schrijfster van een vargen-rubriek in de krant een noodkreet ontvangt van een meisje dat lang geleden is verdwenen, en er nu weer een meisje weg is, gaat ze op zoek en komt (natuurlijk) enorm in de problemen.
Laatste stuk gelezen (voordeel van BC, je ontvangt het ebook en het luisterboek.)

218 Nederland
Alles goed en wel - Mirjam Oldenhave

Nog een luisterboek, deze keer uit de adventskalender van Hebban. En die was gewenst, want het boek stond al op mijn NTL-lijstje om te lezen. Een bijzonder verhaal, wat vrij normaal begint, maar steeds wendingen heeft die het verhaal specialer maken. In een kort tijdsbestek gebeurt er een hoop. Erg leuk.

219 Nederland
De woorden in haar hand - Guinevere Glasfurd

Een bieb boek, waar ik op We Love Feelgood over ga schrijven. Ik vond het boek erg leuk.

220 Nederland
De poppendokter - Diane Broeckhoven

Ook een luisterboek/ebook van BC, niet zo'n lange. Ik begon ermee tijdens het hardlopen en het verhaal was gelijk zeer interessant, na het luisteren heb ik de rest gelezen. De rode draad is een pop waarmee twee kinderen in de oorlog spelen. Het meisje moet weg (duikt onder) en de jongen blijft met de pop achter. Dan vele jaren later, als de jong oud is en zijn winkeltje sluit, blijkt die pop genoeg voor vele herinneringen en een mooi einde aan dit verhaal.

221 Duitsland
Een wonderlijke winterreis - Corina Bomann

Echt een boek om met kerst te lezen. Een Feelgoodverhaal, waarin vooral veel mis gaat als een jonge vrouw op reis gaat om bij haar familie kerst te vieren. Gelukkig blijken er erg veel mensen te zijn die haar willen helpen en is eind goed al goed. Niet al te dik en het leest heerlijk. Helemaal kerst.

222 Nederland
Pokerface - Buddy Tegenbosch

Het was mooi geweest om hiermee te eindigen, nr 222. (maar er was nog een stukje december over na deze).
KPN was zo aardig om drie ebooks aan te bieden. In de hoop dat dochter of zoon ook eens wat willen lezen, koos ik deze YA. Hoop was goed, maar wie zat het te lezen? Ik (niet meer zo young). Maar het was prettig lezen, het ging vlot. Een jonge jongen die door vrienden in een gok circuit terecht komt en schulden maakt. Om daar weer uit te komen blijkt vriendschap een belangrijk wapen. Interessante personages, vlot en spannend verhaal, mooi einde.

223 Duitsland
De boekendief - Markus Zusak

De Nationale uitleesweek kwam als geroepen en het zorgde ervoor dat ik de Boekendief uit kon lezen. Zie mijn blog.

224 Nederland
Fuzzie - Hanna Bervoets

En datzelfde geldt voor mijn ebook Fuzzie. wel gekocht, ook in begonnen maar nooit uitgelezen. Nu #weluit

225 Nederland en Portugal
Thuis in Portugal - Marieke Woudstra

Wat hebben we toch een luxe in Nederland, dat er grote ketens zijn die af en toe mooie boeken te koop aan bieden. Zo trof ik Thuis in Portugal aan 'licht beschadigd', maar dat kwam kennelijk door het stempel 'licht beschadigd' op de zijkant van het boek.Het is echt een heel leuk boek, gebaseerd op eigen ervaringen van de schrijfster die een huis in Portugal heeft. Met plezier gelezen.

226 Friesland en Brazilië
Winterliefde - Carel Donck

Met mijn laatste boek (ebook van ebookalarm) smokkel ik een beetje. Het is nog niet uit als ik mijn blog schrijf, maar het gaat zeker uit. Wat me aantrok in dit boek, was dat het verhaal zich afspeelt in winters in Friesland, met schaatsen en een liefdesverhaal uit het verleden. Ik ben op drie-kwart en voel me weer even thuis in Friesland....
En oja, er is ook nog een stukje in Brazilië, en daarmee is land nr 50 bezocht!

e9da9f089a9099b8045e07f2ff79d354.jpg

 

Zo, nu nog even wat koken, daarna aan de appelflappen (oliebollen zijn aan mij niet besteed). Vanavond tv aan en een boek op schoot, wat toastjes en om 12 uur knallende kurken.


Ik wens iedereen een mooie jaarwisseling en voor 2018: Veel geluk in boeken.

 

 



Reacties op: Laatste halte boekenreis week 51 en 52

Meer informatie

Gerelateerd