Op reis per boek: de boekenkoffer week 19 en 20

op 22 mei 2017 door

Het wordt weer zonniger, wat het moeilijker maakt om langdurig achter de computer te zitten. Het is veel beter om buiten in de tuin neer te ploffen met een goed boek. Helaas heb ik een paar boeken waar geen schot in zit. Elke dag lees ik een stukje, maar ze willen maar niet boeien. De vlag gaat uit als ik ze uitgelezen heb. Gelukkig zijn er ook boeken die wel vlot gaan en die zijn dan weer ouderwets snel uit!

Naast het lezen heb ik ook nog twee leuke boekgerelateerde uitjes gehad:
13 Mei, met mijn dochter naar de boekpresentatie van Meisjes met lef, in Amsterdam. Het verslag is hier te lezen:LEF

Bijzonder was ook afgelopen zaterdag de meet en greet in Amsterdam bij Atlas Contact met diverse Hebban lezeres en de schrijfster Nino Haratischwili. Zo'n geweldige dame, vol humor, die net zo genoot van de bijeenkomst als het publiek.

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

72. Nederland – België - Spanje
Casa Familia – Nathalie Pagie

Ebook. Wat een lekker tussendoortje. Vol actie en spanning, in volle vaart door het boek heen. Dat het niet allemaal even geloofwaardig is, is niet zo erg. Het leest heerlijk weg!
Twee journalisten stuiten op een verhaal van handel in opgezette dieren, en komen tot een lugubere ontdekking. Dan blijkt dat gebeurtenissen van tien jaar geleden kruisen met deze ontdekkingen en is er heel wat inventiviteit van de hoofdpersonen voor nodig om alles boven water te krijgen en het zelf te overleven.

73. België – Israël - Amerika
Mazzel Tov – Margot Verstraeten

Boek, ontvangen in ruil voor een recensie.
Van deze schrijfster had ik eerder het Vlindereffect gelezen, wat me goed is bevallen. Toen ik een oproep zag voor het lezen van dit boek, heb ik me gemeld, ook vanwege het onderwerp. Margot Verstraeten heeft zes jaar als werkstudent in Antwerpen bij de Orthodox Joodse familie Schneider bijles gegeven aan de vier kinderen. Daarmee kwam ze al buitenstaander in een gemeenschap waar maar weinig buitenstaanders toegang krijgen. Op integere wijze heeft ze die jaren beschreven, wat de lezer een bijzonder kijkje gunt in de gebruiken van het Orhtodox Joodse geloof.
Mooi boek. Ik heb er zeker van genoten.

74. Amerika
Kleine doden – Emma Flint
Recensie boek voor Zin leesclub. Een boekenclub waarbij ik me al heb ingeschreven toen ze ermee begonnen en nooit meer wat van had gehoord. En dus, net wanneer je het niet meer verwacht (en een berg boeken nog hebt liggen) komt er toch een verrassing binnen.
De korte samenvatting trok me wel. Gebaseerd op ware gebeurtenissen uit 1965. Het over gaat over de veroordeling van een moeder voor de dood van haar twee kinderen. Een vrouw die niet leefde volgens de normen en waarden van die tijd, en al veroordeeld was door de publieke opinie voor er een uitspraak van de rechtbank was.
Het boek heeft me niet erg kunnen boeien. Het is dan ook een roman, geen thriller zoals ik even had aangenomen. Het kabbelt wat door, het nog wat pit op het einde, maar blijft helaas totaal niet hangen.

75.  België
Pan - Ria Maes en Aron Wade
Een ebook uit het Bookchoice abonnement die gelijk mijn aandacht trok. Een politie-thriller, waarbij de nodige doden vallen en het politiekorps alles op alles moet zetten om nieuwe moorden te voorkomen en om de dader te vinden. Knap opgebouwd, lekker vlotte thriller, bijzonder plot. Met veel plezier gelezen.

76 . Boek voor Hot or Not
Een proefdruk, en geen kleintje. Mijn armspieren hadden het zwaar te verduren. Welk boek en wat ik er van vond? Dat komt later in een hot or not artikel, en daarna wel ergens in een boekenkoffer artikel. Een tussenstop ofzo. (-_0).

77. Amerika
Ik zie jou - Clare Mackintosh

Buzz boek. Ik vind dat zo leuk, dat buzzen. Lekker lezen tegelijk met een hele groep mensen, en dan op Twitter en ander sociale media kleine berichtjes terug vinden.
Dit is het tweede boek van Clare Mackintosch. Haar eerste Mea Culpa was erg goed. Een tweede is dan toch een beetje vergelijken.
Het boek is me goed bevallen, maar miste toch het verrassingseffect dat Mea Culpa zo bijzonder maakte. Het venijn zit deze keer in de staart, was ik toch nog verrast. Met plezier gelezen.

Oeps: blog online gegooid en ineens bedenken dat ik nog wat ben vergeten.

78. Amerika
Hartslag - Tess Gerritsen
Een luisterboek van Bookchoice. Ik heb het al eens lezen, maar daar kwam ik al luisterend achter toen ik al een heel stuk op weg was. Maar het is lang geleden en het dus toch maar helemaal afgeluisterd. En dat was nog best een opgave. Niet vanwege het boek, want dat zit goed in elkaar, maar de dame die het  voorlas was niet mijn favoriet. Sommige stukken gingen goed. Soms waren er medische termen, die zijn best lastig en die werden wel erg gearticuleerd uitgesproken. Daar is nog over heen te komen, maar de ergste stukken waren die, die klonken als een erg slecht toneelstuk, waar uit het hoofd geleerde tekst wordt opgedreund zonder de juiste intonatie. Een gevalletje jammer dus. Daarbij was ook nog het aan elkaar plakken van de tekst slordig gedaan, waardoor stukjes tekst dubbel achter elkaar zaten. Het verhaal is spannend, maar het zal nooit mijn meest favoriete luisterboek ooit worden.
Gelukkig heb ik nu een nieuwe aangezet, en die luistert een stuk aangenamer.

Mijn NTL lijstje lijkt maar niet kleiner te worden. Het helpt ook niet echt dat ik bij Atlas Contact weer twee boeken meekreeg (nog bedankt!), en dat ik aansluitend uit de boekspot op het station nog drie meenam....


Volgende reiskoffer: over 2 wekenReacties op: Op reis per boek: de boekenkoffer week 19 en 20

Meer informatie

Gerelateerd