Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op reis per boek week 29 en 30

op 12 augustus 2017 door

Week 29 was de laatste week op het werk voor de vakantie en week 30 was de eerste week in Griekenland. Het was daar heerlijk, super warm, veel zon, een zwembad voor de deur, maar ook strand bezocht en cultuur gesnoven.
Een trouwe ereader in de tas en elke vrije minuut even lezen.

En terwijl ik zelf in Griekenland zat, ging mijn leesreis onverstoord verder.

118 Amerika
Alles wat je lief is - Nicola Yoon
Een YA die is verfilmd. Ik zag een voorstukje op tv en was gelijk nieuwsgierig naar het boek. Als ebook nog vrij duur, dus bij de bibliotheek geleend. Het gaat over een meisje dat niet naar buiten mag, omdat dat levensgevaarlijk voor haar is. Ze leeft in huis met constante luchtzuivering. Als er nieuwe buren komen, met een leuke buurjongen, krijgt ze via de computer contact met hem. Hij heeft een gewelddadige vader en ze vinden steun bij elkaar. De drang om elkaar te ontmoeten en naar buiten te gaan wordt steeds groter.

Prachtig verhaal, mooi verteld, en verrassende ontknoping. Met veel plezier gelezen.

119 Fictief land
Val van het rijk - Tim Schwarz
Een boekenblogklusje. Jippie, weer eens fantasy.... maar daar bleef het ook bij. Geen succes, zie mijn blog: Val van het rijk

120 Nederland
Zolang er leven is - Hendrik Groen
Luisterboek. Ik was niet van plan om deel twee te lezen, nadat deel één me niet was meegevallen. Maar het kwam als luisterboek bij Bookchoice. Ik gaf het boek het voordeel van de twijfel. Het was even doorzetten, want de voorleesstem paste uitstekend bij Hendrik Groen, zwaar en melancholisch. Het verhaal is veel van hetzelfde, maar toch net genoeg humor tussen de zwaarmoedigheid. Ik begon Hendrik Groen te waarderen en heb het eigenlijk met veel plezier afgeluisterd.

Als luisterboek zeer geschikt!

121 Polen - Duitsland
De Zwaluwman - Gavriel Zavit
Over dit boek had ik veel voorbij zien komen, o.a. een grote leesclub. Daar had ik me niet voor opgegeven, want het boek trok me niet zo. Nu mocht ik het lezen van een vriendin, maar het was niet wat ik verwachtte. Een meisje in Polen blijft alleen achter als haar vader tijdens de oorlog wordt opgepakt. Ze wordt opgemerkt door de Zwaluwman, die haar meeneemt op zijn reis door het verscheurde land. Het is soms heel liefdevol, soms worden de gruwelijkheden van de oorlog benoemd. Het is wat zweverig, en ik kon me er niet in kwijt. Ik heb het uitgelezen, om snel te beginnen in wat anders.
Het nalezen van reacties in de leesclub gaf me nog wel inzichten, maar heeft met niet echt verder geholpen met dit boek.

122 Nederland - Belgie
Niemand die me ziet - Simone Grimberg
Een recensieboek. Nadat ik dit boek vorig jaar als recensie boek had gelezen, kreeg ik het verzoek om het nogmaals te beoordelen. Het was vernieuwd en bepaalde verhaallijnen aangepast. Eigenlijk had ik niet zoveel tijd ivm de vakantie, maar eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen. Net als de vorige keer dat ik het las. Het opnieuw lezen van een boek, waar ik niet zo van hou, was geen probleem. Het is zo spannend en goed geschreven, dat ik het opnieuw niet weg kon leggen en het dus vlot uit had. Bij het nalezen van mijn eerste recensie zag ik dat ik wat opmerkingen had gemaakt. Mooi was om te zien, dan daar juist wat mee was gedaan. Het boek klopt nu helemaal.
Meer weten? Lees dan deze twee blogs: boek 2016 en boek 2017.

Vervolgens vertrok ik naar Griekenland
Daarover, en over de boeken die ik daar las schreef ik een aparte blog:
Vakantie-lezen in Griekenland

123 Amerika
Verrukkelijk! - Ruth Reichl
Het eerste boek dat ik op vakantie las. Een leuk en smakelijk boek in drie delen, over een vrouw die naar New York vertrekt om bij een culinair tijdschrift te werken. Dat is maar een klein onderdeel van het verhaal.

Echt een verrassend leuk boek om te lezen! (Zie blog Griekenland)

124 Nederland
Tulpenliefde - Femke Roobol
Een historische roman over de jonge vrouw in de zeventiende eeuw met een talent voor schilderen, maar die vast komt te zitten in de geldende regels voor mannen en vrouwen.
Interessant, maar ik heb eerder een historisch boek van haar gelezen en die vond ik mooier. Misschien is vergelijken niet verstandig, maar het is bijna niet uit te schakelen.

125 Onbestemd land, Australie?
De boodschapper  - Markus Zusak
Van dezelfde schrijver als de Boekendief (die nog op mijn te lezen lijstje staat), gekocht als ebook dag aanbieding. Even doorbijten in het begin, maar dan is het een bijzonder mooi verhaal. De jonge Ed wordt per ongeluk een held en krijgt dan een speelkaart met een aantal adressen erop. Hij moet daar wat doen, maar moet zelf uitzoeken wat. Gedurende de tijd veranderd zijn leven, maar ook die van vele anderen.

126 Amerika - Seattle
Die avond aan het meer - Sarah Jio
Nummer drie van deze schrijfster, en opnieuw genieten. Ze schrijft zo mooi en zo vol liefde. Twee verhaallijnen, heden en verleden, die zich afspelen op een steiger met woonboten. Ada, die na een persoonlijk drama wegvlucht naar Seattle en daar op het geheimzinnige verhaal van Penny stuit, de vrouw die is verdwenen.

Heerlijk lezen, ze wist me weer te raken, prachtig boek.

127 Duitsland
Het pakket - Sebastian Fitzek
Opnieuw een enorme spannende Fitzek. Ebook gekocht tijdens de aanbieding week. Deze keer een enorm psychologisch spelletje, hij maakt de lezer helemaal gek.

 

En zo zat ik zo ongeveer op de helft van de vakantie.
Deze keer geen koffer te pakken, maar nog maar eens een fles zonnecreme leegknijpen en een ritje naar het strand en de zee maken. Het leven is mooi...het lezen ook.



Reacties op: Op reis per boek week 29 en 30

Meer informatie

Gerelateerd