Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

7x New York, New York

op 08 februari 2020 door

Start spreadin' the news, I'm leavin' today
I want to be a part of it
New York, New York

Yes en dat is precies waarom we een speciale 7x doen met de grote appel-metropool New York! Boeken met deze stad zijn er genoeg, maar in ons genre zit er natuurlijk altijd een fantasierijk tintje aan. Vandaag een lijst met dystopische New Yorks, magische New Yorks, beestrijke New Yorks (nee, geen Madagascar), uit-de-hoogte-New Yorks, koninklijke New Yorks, t wisted fairytale New Yorks en duizend-en-een nacht New Yorks. Geniet!

De Laatste Magier Lisa Maxwell

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet...

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Wil je weten wat we van dit verhaal vonden. Lees dan onze Hot or Not.


Fantastic Beasts J.K. Rowling

We gaan terug in de tijd: de magische wereld vijftig jaar vóór Harry Potter, de wereld van Fantastic Beasts.
1926, New York. Newt Scamander, 's werelds eerste (en waarschijnlijk enige) magiezoöloog, bezoekt de stad vanuit Engeland. Zijn liefde voor fabeldieren en andere magische wezens is grenzeloos.
Maar zijn strijd om deze te beschermen neemt een alarmerende wending als een aantal dieren uit zijn koffer ontsnapt en in de stad opduikt. Hij gaat naar ze op zoek, daarbij geholpen door Tina Goldstein, een jonge Amerikaanse (voormalige) Schouwer die werkt voor het Magische Congres van de VS, haar onbezonnen zusje Queenie dat gedachten kan lezen en Jakob Kowalski, een veteraan (en een No-Maj), die eigenlijk alleen maar een bakkerij wil openen, zodat hij zijn geliefde babka kan verkopen. Maar dan duikt er een duister magisch wezen op dat niet uit Newts koffer afkomstig is en een ravage veroorzaakt in de stad...
Op de spot hebben we onze eigen koffer met Fantastische Fabeldieren.

Duizend Hoog Katharina McGee

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt 'wie hoog klimt kan laag vallen' wel heel letterlijk...

New York 2140 Kim Stanley Robinson

Dit verhaal speelt zich af in een New York City, door de ogen van de bewoners van een flatgebouw volg je de veranderingen in een stad die overstroomd is en veranderd door het stijgende water.


De Kinderdief Brom

Stil als een schaduw dwaalt Peter door de straten van New York: hij is op zoek naar kinderen die hem willen volgen naar zijn magische rijk, waar niemand ooit zal opgroeien. Maar hij vertelt er niet bij dat er ook vreselijke gevaren wachten De veertienjarige Nick wordt van een stel drugsdealers gered door Peter, een charismatische, wilde jongen. Peter vraagt Nick om hem te volgen naar het magische eiland Avalon, een geheime plaats vol avonturen. Hoewel Nick op zijn hoede is voor de bizarre verhalen over elfen en monsters, gaat hij mee. New York City is immers niet langer veilig voor hem, en wat heeft hij te verliezen? Er is altijd iets te verliezen… Nick volgt Peter naar Avalon. Dit eens zo weelderige, feeërieke paradijs wordt bedreigd door bloeddorstige volwassenen en zonder het te weten wordt Nick ingezet in een oorlog die al eeuwen woedt. Samen met de Duivels, Peters wilde groep van verloren en gestolen kinderen, moet Nick leren vechten voor zijn leven om de magie van Avalon te redden.


De Scherpschutter Stephen King

Hoofdpersoon in dit magnum opus is Roland van Gilead, scherpschutter, zoeker naar de waarheid, avonturier en vogelvrijverklaarde. Volg Roland in deze moderne versie van de graallegende op zijn speurtocht naar het brandpunt van ruimte en tijd dat bekendstaat als de Donkere Toren. `De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de schutter volgde hem. Zo begint de saga van Roland Deschain die, gedreven door wraakzucht, in een wereld vol oude technologie en dodelijke nieuwe magie jaagt op de man in het zwart. Het jachtterrein is een helse woestijn van zout en dodelijk kruid. Maar wordt de man in het zwart wel opgejaagd? Of wordt Roland zelf juist meegelokt naar waar zijn prooi hem hebben wil?
Meer weten over de reeks de Donkere Toren?

De Golem en de Djinn Helene Wecker

Het is 1899, de vooravond van de twintigste eeuw, en de stad New York is nog nooit zo fascinerend geweest. Chava is een golem, een door haar meester uit klei gemaakte vrouw. Ahmad is een djinn, een wezen van vuur, geboren in de Syrische woestijn. De golem en de djinn vertelt het onvergetelijke verhaal van twee bovennatuurlijke wezens die in 1899 afzonderlijk van elkaar in New York aankomen. Ze worstelen met het vinden van hun weg in de nieuwe, vreemde omgeving, maar een gedeeld lot brengt hen samen. Dit caleidoscopische en betoverende verhaal verweeft historische fictie met magische fabels uit de Joodse en Arabische traditie. 

Naar welke versie van The Big Apple vertrek jij vandaag?



Reacties op: 7x New York, New York

Meer informatie

Gerelateerd