Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Uncovered #1

op 26 juli 2017 door

Na drie Undercovers en een eerste Cover-up is het tijd voor een terugblik. In deze Uncovered maken jullie kennis met de boeken die we gebruikt hebben. Welke flapteksten sprak jullie het meeste aan en welke kaft trok de meeste aandacht? Je kunt het lezen in deze eerste editie van Uncovered.


De eerste Undercover verscheen alweer even geleden. Er was keuze uit de achterflaptekst van De geestenwereld van Ian Laverman en  Kinderen van Amarid van David B CoeDe kinderen van Amarid was uiteindelijk de favoriet. Het idee van corruptie in de Geestenwereld sprak jullie minder aan.

Bij de tweede Undercover was de keuze wat meer evenredig verdeeld. De eerste optie was de Magie van Recluce van LE Modesitt. Dit is een wat ouder boek en uit de flaptekst was op te maken dat het verhaal veel kenmerken van high fantasy had.  Dit sprak een aantal lezers juist aan, maar anderen vonden het daarentegen te cliché, waardoor het hen juist niet leuk leek. De tweede optie was Echo van Tamara Geraerds.  Een aantal lezers vroeg zich af of dit wel een fantasyboek voor volwassenen was. Zij vonden het meer een Young Adult-verhaal.

De derde Undercover was een speciale editie en tot onze verrassing heeft niemand ontdekt dat deze undercover, in het kader van de week van het beeldverhaal , een stripeditie was.
De eerste keuze was De heer van drie steden van Nicolas Jerry. De tweede optie was De diepe wereld, het eerste deel van de bekende stripreeks Storm, geschreven door Philip Dunn en getekend door Don Lawrence. Deze undercover sprak onze lezers niet zo aan. Komt dit doordat strips minder aanspreken als je de illustraties erbij niet kunt zien?


Na drie Undercovers was het tijd om het om te draaien en juist de covers te laten zien en de flapteksten weg te laten.

Bij deze eerste Cover-up waren de meningen wederom verdeeld. De eerste kaft was van Abarat van Clive Barker.

Candy Quackenbush onderneemt een geweldige reis die haar saaie bestaan voor altijd verandert. Het lot keilt haar over de magische drempel van een vergeten wereld. Van een veld in Minnesota duikt ze de enorme Zee van Izabella in!
Vanaf dat moment wordt ze meegesleept naar de vijfentwintig eilanden van de Abarat, een wereld die anders is dan alles wat ze ooit gezien heeft… of toch niet?
Candy krijgt te maken met toverij, mysteries en fantastische wezens - vrienden en vijanden. En onderwijl probeert ze te begrijpen waarom ze naar deze plek is gekomen en waarom de boosaardige Kristoffel Kadaver zo zijn best doet om haar op te sporen.

De tweede kaft was van de Kinderen van Ringwereld van Larry Niven.

Ringwereld is een kunstmatige wereld gebouwd rond een zon, in een oppervlakte miljoenen malen groter dan de aarde en vol raadselachtige technologieën en vreemde rassen. Alle intelligente rassen uit de bekende ruimte azen op de technische geheimen van de Bouwers van de Ringwereld. Ze hebben hun schepen rond dit vernuftige wonder samengetrokken en houden elkaar scherp in de gaten. Het is een labiele wapenstilstand die elk moment in een conflict kan losbarsten. De hyperintelligente beschermheer Fagot beseft maar al te goed dat zo'n oorlog het einde van de Ringwereld zal betekenen en neemt zijn maatregelen. Plannen waarin Louiss Wu een belangrijke rol dient te vervullen. Alleen is deze zich daar niet van bewust, dus jaagt die zijn eigen doel na: koste wat kost van de Ringwereld ontsnappen.


Zijn jullie keuzes veranderd n
u de geheimen uncovered zijn en het plaatje compleet is of blijven jullie toch bij de eerste indruk? Laat het ons in de reacties weten. Reacties op: Uncovered #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamara Geraeds

Tamara Geraeds

Tamara Geraeds werd in 1981 geboren in het Zeeuwse dorpje Arnemuiden. Al op haa...

Clive Barker

Clive Barker

Clive Barker (1952) studeerde filosofie en Engelse literatuur. Na zijn studies r...

Larry Niven

Larry Niven

Laurence Niven (Los Angeles, Californië, 1938) is een Amerikaanse sciencefi...