Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

11 x Boeken over de Boekhandel

op 14 april 2017 door

Deze maand is het voor We Love Feelgood de maand van de Boekhandel, want op 29 april is het landelijke Bookstoreday.

Een goede reden om eens wat boeken op een rijtje te zetten die gaan over, of zich afspelen in een boekwinkel.

-Marieke-

Echte liefde vind je in de boekwinkel - Veronica Henry
Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader - die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht... Echte liefde vind je in de boekwinkel is het hartverwarmende verhaal van Emilia's gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben.
(Dit boek is ook gelezen als Buddy-leesboek)

De boekwinkel op de hoek - Annie Darling
Posy Morland heeft twee problemen: de noodlijdende boekwinkel die ze geërfd heeft en medewerker Sebastian - ook wel bekend als De Vervelendste Man Ooit™. 
In een halfjaar probeert ze de winkel tot een succes te maken. Maar Sebastian? Wat moet ze in hemelsnaam met hem aan...

De boekwinkel - Deborah Meyler
Esmee studeert kunstgeschiedenis in New York. Ze houdt van de stad en is stapelverliefd op haar vriend. Tot Mitchell haar dumpt - net voordat ze hem wil vertellen dat ze zwanger is. Esmee besluit haar kind alleen op te voeden. Ze vindt een baantje bij De Uil, een rommelige tweedehands boekwinkel in Manhattan, met een kleurrijke personeelsbezetting en een aantal tijd-, tact- en thuisloze vaste bezoekers. In De Uil voelt Esmee zich op haar gemak. Tot de berouwvolle Mitchell alles op alles zet om haar terug te krijgen.

Een hart vol hommeles - Petra Hulsmann
Je moet je de door de liefde niet gek laten maken! Deze wijze raad krijgt Lena van taxichauffeur Knut, maar hem opvolgen valt niet mee als je verloofde opeens je ex-verloofde is, en je baan opeens je ex-baan. Voor zelfmedelijden heeft Lena gelukkig geen tijd, want haar leven is duidelijk dringend toe aan een make-over. En bovendien trekt juist zij - complete controlfreak - in bij het chaotische huishouden van haar beste vriendin. Daar werkt vooral huisgenoot Ben op haar zenuwen. Hij is niet alleen arrogant, maar ook nog een womanizer. Irritant dus dat haar hart alleen al bij de gedachte aan hem een sprongetje maakt.
Een baantje in een tweedehands boekhandel is dan net wat ze nodig heeft.

De boekhandel - Penelope Fitzgerald
De boekhandel beginnen was een moedige stap. Het volhouden vergde alles wat ze in zich had. 

Engeland, jaren '60. Het afgelegen, geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continue geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje midden in de hoofdstraat. Florence heet ze, en ze is vastbesloten een boekwinkel te beginnen, en daar een succes van te maken. Want Hardborough moet toch wel behoefte hebben aan een boekhandel?
Wat ze niet weet kan ze leren, en vol goede moed gaat Florence aan de slag. Maar ondanks wilskracht en doorzettingsvermogen heeft Florence geen rekening gehouden met de slangenkuil waarin zij zich begeeft, en waarvan zij, in de tien jaar dat ze in het plaatsje woont, nooit eerder iets heeft gemerkt: het hele dorp heeft namelijk een mening over haar boekhandel...
Een weergaloos verhaal in een unieke eigen stijl geschreven, met een slotzin, zo perfect, dat je deze nooit meer vergeet.

De boeken van Sara Lindqvist - Katarina Bivald
Al twee jaar wisselen de achtentwintigjarige Sara Lindqvist uit Zweden en haar oudere penvriendin Amy Harris uit Broken Wheel boeken, brieven en gedachten over het leven en de liefde uit. Als Sara naar Amerika afreist om haar penvriendin op te zoeken blijkt Amy echter onverwacht te zijn overleden. Gelukkig ontfermen de excentrieke bewoners van Broken Wheel zich over hun Zweedse bezoeker. Voor het eerst van haar leven heeft Sara de vrienden die ze thuis altijd alleen maar in haar boeken vond. Niemand wil denken aan de dag waarop Sara's visum zal verstrijken en ze terug naar Zweden moet. Dus bedenken haar nieuwe vrienden een knettergek plan om ervoor te zorgen dat ze voor altijd in Broken Wheel kan blijven.
Een feelgoodverhaal met in de hoofdrol een alternatief boekwinkeltje.

b2b05f770be0dd90287fe52c9a30b140.jpg

De boekhandelaarster uit Orvieto - Valentina Pattavina
Matilde, een alleenstaande veertiger uit Rome, verhuist naar het rustige provinciestadje Orvieto in Umbrië om haar leven weer op de rit te krijgen. Daar verwezenlijkt ze een oude droom wanneer ze in de boekhandel van professor Paolini gaat werken. 
In de fascinerende omgeving van Orvieto, en te midden van de boeken, wordt Matilde heen en weer geslingerd tussen haar ontmoetingen met nieuwe mensen en haar eigen geheimen uit het verleden. 
Maar ook Orvieto verbergt geheimen, die schuilgaan in de huizen en in de stilte van de omringende bossen. Er komt een onder tafel geveegde, sinistere gebeurtenis aan het licht waardoor lang geleden gemaakte afspraken worden verstoord.
De boekhandelaarster uit Orvieto is een Italiaanse roman waarin diepe gevoelens, drama en humor elkaar afwisselen, wat nog wordt versterkt door de excentrieke dorpsbewoners die zich overweldigd voelen door de gebeurtenissen en door een meedogenloos lot naar een bitterzoete finale worden getrokken.

Het geheim van Penumbras boekwinkel - Robin Sloan
Als Clay Jannon zijn baan als webdesigner verliest, reageert hij op een advertentie van Penumbra's boekwinkel die 24 uur per dag open is. Hij wordt aangenomen als verkoper voor de nacht en al snel wordt hem duidelijk dat er iets niet klopt. De winkel heeft weinig klanten, maar die zijn wel fanatiek toegewijd. Alleen blijken ze nooit iets te kopen: ze lenen enorme, duistere boeken van gevaarlijk hoge planken, en dat allemaal in het kader van een ingewikkelde regeling met de excentrieke eigenaar Penumbra. Clay concludeert dat de winkel een dekmantel voor iets groters is en geleidelijk komt hij erachter dat Penumbra en zijn klanten een oeroud geheim op het spoor zijn. Met de hulp van zijn vrienden, waaronder Kat, een leuk en geniaal meisje dat voor Google werkt, zijn kennis van moderne techniek, en de wijsheid van Penumbra weet Clay het geheim, dat nog stamt uit de begintijd van de boekdrukkunst, te ontraadselen.

Het geheim van Penumbra's boekwinkel is een spannende zoektocht en een inspirerend en filosofisch boek vol uitzonderlijke figuren en visionaire ideeën. De roman is in achttien landen verschenen, wordt alom geprezen en stond en staat in diverse bestsellerlijsten.

Gekke dingen die klanten in boekwinkels zeggen  - Jen Campbell
Gekke dingen die klanten zeggen in boekhandels is begonnen als een blog maar uitgegroeid tot een boek vol met leuke en eigenzinnige verhalen van klanten in boekhandels. Talloze kleurrijke personages die elke dag door de deur lopen met de gekste verhalen vragen en quotes. Een paar voorbeelden uit gekke dingen die klanten zeggen in boekhandels: Klant: 'Ik heb dit boek gelezen en wil het terug brengen in ruil voor een ander boek, is dat mogelijk?' Verkoper: 'Eeh nee dan zouden wij geen winst maken. ' Klant: 'Oh..' Klant: 'Excuseer me, heb je enige gesigneerde boeken van Shakespeare?' Verkoper: 'Eh.. bedoel je mensen die het uitgegeven hebben?' Klant: 'Nee, ik bedoel gesigneerd door William Shakespeare.' Verkoper: ... Klant:' Hoi! Verkoop je ook kerstbomen?' Verkoper: 'Nee..' Klant: 'O dacht vraag het even, omdat jullie ook veel kerstboeken in de etalage hebben staan.'

En dan nog twee speciale boekjes, gewoon omdat ze zo leuk zijn:

Muis gaat naar de boekwinkel - Lucy Cousins
Vandaag gaat Muis naar de boekwinkel. Ze wil een cadeau kopen voor Kora Kip. Wow! Er zijn zoveel leuke boeken om uit te kiezen! Voor alle vriendjes is er een boek. Over vogels, piraten, cowboys en een raket. Over tekenen en een dinosaurus. Als de vriendjes een mooi boek hebben uitgezocht, eten ze iets lekkers in een boekencafé. Dan rekent Muis af bij de kassa en neemt de bus naar Kora. Kora wil meteen samen het boek lezen. En nog een keer, en nog een keer! 

Het kinderboekwinkeltje  - Ron Schroder, Marianne Busser
Het beroemde winkelstraatje groeit door! Er komt een pleintje bij, met een kinderboekwinkel! Hier is van alles te beleven. Er komen auteurs op bezoek, er wordt voorgelezen en vooral komen er veel mensen met allerlei bijzondere vragen over boeken. Natuurlijk heeft de enthousiaste eigenaresse voor elk kind wel een boek!

Er zijn vast nog wel meer boeken die over een boekwinkel gaan, wie vult onze lijst aan?

update 17-4-2017

op verzoek zijn de tips uit de reacties toegevoegd aan het rijtje met boeken relateerd aan deze blog. Zo zijn ze snel te vinden om op de leeslijst te zetten.

de minichallenge bestaat nig wel uit de 11 boeken uit de blog.

link naar minichallenge? klik hier : 11 x boekwinkelboek



Reacties op: 11 x Boeken over de Boekhandel

Meer informatie

Gerelateerd