Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Amarins las Verliefd op het landgoed

op 17 april 2024 door

Kennismaken met werk van een auteur van eigen bodem vind ik altijd fijn. Hilje Mulder was bij mij helemaal niet bekend. Toen ik de mogelijkheid kreeg om haar derde boek Verliefd op het landgoed te gaan lezen was ik dan ook meteen enthousiast. Weet ze me te verrassen? Zou ik haar werk kunnen waarderen? Mijn verwachtingen waren best hoog!

- door Amarins -

f5b895d863e66de0b5447f67e168c2d1.png

De auteur - Hilje Mulder

Hilje Mulder (1965) werd geboren in Apeldoorn en begon pas op latere leeftijd te schrijven. Na haar succesvolle debuut Roadtrip Compostela, dat Mandy eerder las voor een review op ons blog,  is Verliefd op het landgoed haar derde roman als het zelfstandig te lezen vervolg op Villa Naranja: de tweede roman van Mulder. 
In haar verhalen, waar je heerlijk bij kunt wegdromen, spelen reizen en het ontdekken van nieuwe kanten van jezelf een belangrijke rol. In het dagelijkse leven werkt de auteur als verenigingsmanager bij de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters.

Waar gaat Verliefd op het landgoed over?

Een jonge vrouw verlaat Amsterdam om in haar geboortedorp in Groningen een hotel te beginnen in het oude verwaarloosde landhuis van haar oudoom. Ze ontmoet rentmeester Frank die bij het landgoed betrokken is en wordt verliefd op hem. Maar het verleden staat hen in de weg. Hij behoort niet tot de kringen waarin Suzanne is opgegroeid. Lukt het haar om het systeem waar ze in vast zit te doorbreken? En is het mogelijke het landgoed weer een toekomst te geven met respect voor het verleden?

Mijn mening

Verliefd op het landgoed is het zelfstandig te lezen vervolg op Villa Naranja! Mij was dit niet bekend en ik ben dus blanco in het verhaal gestapt. Nergens heb ik gemerkt dat het een vervolg was. Dus zonder voorkennis dit verhaal lezen is geen enkel probleem.

Het eerste wat mij ontzettend aantrok aan dit boek was de prachtige cover. Ik val voor dit soort mooie covers en heb hierbij altijd de vraag: wat zou er schuilgaan achter of op dit geweldige landgoed?

Het verhaal speelt in het noorden van Nederland, in de regio Groningen. Erg leuk gedaan. Zelf kom ik uit het noorden en lees eigenlijk weinig verhalen die zich daar afspelen!

Vanaf de eerste pagina is het alleen maar genieten! Hilje Mulder heeft een hele fijne luchtige schrijfstijl. Daardoor leest het verhaal lekker vlot en vlieg je letterlijk door het boek. De verhaallijn is verrassend, de spanning wordt erg mooi opgebouwd en personages leer je langzaamaan kennen. Het geheel is overgoten met een fijn vleugje humor!

We maken vooral kennis met Susanne en Frank. Susanne is eerst een vrouw die op mij wat arrogant overkwam. Hierdoor had ik niet meteen een klik met haar. Maar door allerlei omstandigheden groeit ze langzaam uit tot een sympathieke vrouw die ik steeds meer ging begrijpen. Frank was de man in het verhaal waar ik meteen van hield: sympathiek, interessant en vooral meelevend. Ook Rob maakt zijn opwachting, net als de barones en huishoudster Dieneke. Rob was de man die het verhaal grappig maakte maar af en toe was het ook een man die bovenmatig irritant was. Net als de barones en Dieneke. Ieder personage had zo zijn eigen rol en maakte het verhaal steeds weer iets leuker. De personages zijn vooral realistisch neergezet en van iedereen heb ik genoten.

Doordat de auteur werkzaam is bij de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters is het aannemelijk dat het verhaal is gebaseerd op eigen ervaringen en belevenissen. Dit geeft net iets extra's aan de verhaallijn die naar mijn idee ook geloofwaardig is.

Het verhaal kent een aantal leuke plottwists. Hierdoor blijft het genieten en is het boeiend tot de laatste bladzijde. Alhoewel er een aantal voorspelbare items in zit en je al gauw weet hoe het af zal lopen doet dit niks af aan dit prachtige verhaal.

Verliefd op het landgoed is een absolute aanrader. Het is een heerlijke feelgood die je lekker weg laat zwijmelen op een prachtig landgoed met lieve en mooie mensen. De liefde en de romantiek zegeviert in dit verhaal en dat maakt dat je het verhaal afsluit met een tevreden en fijn gevoel.

Het boek heb ik beoordeeld met vier sterren. Ik kijk zeker uit naar meer van de hand van Mulder. En het voorgaande deel Villa Naranja ga ik zeker nog lezen, ik kijk er naar uit!

Ken jij de boeken van Hilje Mulder al? 



Reacties op: Amarins las Verliefd op het landgoed

Meer informatie

Gerelateerd

Over