Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Babytalk

op 19 april 2020 door

Tussen al het Corona geweld door hebben we fabulous feelgood nieuws te melden! Onze Mandy heeft een leuk bericht dat ze graag met jullie wil delen!

"Ik word als het goed is op 17 september mama van een zoontje. Gelukkig voel ik me nu goed. Dat was de eerste weken wel anders. Toen zag ik groen en geel van de misselijkheid. Nu ben ik alleen wat sneller moe en is mijn concentratie ver te zoeken. Ik val gewoon ’s avonds om acht uur op de bank in slaap, haha!"

Yeah! Dikke zoenen en felicitaties voor Mandy, Digitaal kunnen we dat ongestraft doen!

fd163c12b4d794286082f5c9e3f37061.png

We zijn natuurlijk allemaal enthousiast over deze uitbreiding van ons Fabulous Feelgood team en dit leuke baby nieuws vraagt natuurlijk om een lijstje baby boeken. Nee, geen boeken met tips voor a.s. moeders, maar gewoon fijne feelgoods waarin een baby of zwangerschap een rol speelt.

De stroopwafelshop van Astrid Harrewijn

In deze heerlijke feelgood is er ook een rol weggelegd voor een baby. Welke dat is? Gewoon lekker lezen om dat te weten komen. Het is een heerlijk boek waar je geen spijt van zult krijgen.

Hoofdpersoon Suze zegt spontaan ja tegen een bizarre uitdaging om mee te doen aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Ze vertrek moederziel alleen naar New York en komt terecht in de upcoming maar nog behoorlijk criminele wijk Bushwick in Brooklyn. Het leven daar is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn

Ook in dit boek speelt een baby een klein rolletje als Kiki zich opwerpt als babysitter. Die scènes zorgen gegarandeerd voor een schaterlach! Het leukste is natuurlijk om dan maar gelijk de hele trilogie te lezen, want dat voorkomt dat je spoilers te weten uit de eerste twee delen.

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen...

Sanne las dit heerlijke boek voor een buddy read en zei er toen over:

“Ik vond dit een heerlijk sprankelend deel waarin Astrid Harrewijn het personage Kiki heel goed heeft neergezet.”

Zonder mij van Dani Atkins

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.

Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

We lazen het boek in een groepsread. Mandy was er indertijd erg van onder indruk:

“Het boek raakte me niet tot het diepst van mijn ziel en lange tijd heb ik gedacht dat ik het vier sterren zou geven, omdat het van mij allemaal wat rauwer en donkerder mocht. Maar dan is daar het einde en alles viel op de een of andere manier op zijn plek.”

Ik wil jou(w) baby van Wendy Louise

De titel maakt natuurlijk al duidelijk dat een baby onderwerp van gesprek in het boek is.

Sara Visser runt Hoteldebotel, een hotel dat loopt als een tierelier, heeft de leukste familie op aarde en geniet van avondjes stappen met haar chicas. Achter haar schaterlach, schuilt echter een groot verdriet. Sara wil niets liever dan een kindje krijgen. Maar die mannen … hou op, schei uit! Met haar dertigste verjaardag op de loer, voelt ze de tijd dringen. Ze gooit het roer om en vertrekt naar Mallorca. Daar probeert ze stiekem zwanger te raken van haar beste vriend. Zal haar grootste wens uitkomen, zonder dat Alejandro het geheim ontrafelt? Of laat de woest aantrekkelijke Flamencogitarist Joaquin Sara's plan mislukken? Voel het verdriet op de momenten dat Sara worstelt met leugens en bedrog. Lach met haar mee tijdens de hilarische momenten. Valt Sara voor Alejandro (of toch Joaquin?) en schreeuwt ze van de daken: Ik wil jou, baby! Of blijft ze het masterplan volgen en denkt ze stilletjes: Ik wil jouw baby … Wendy Louise's smeuïge schrijfstijl bevat veel humor, romantiek en passie.

Ook dit boek hebben we gelezen voor een groepsread en Mandy heeft er van genoten. Haar mening:

“Ik vind het een goed uitgewerkt verhaal met een duidelijk thema, een onverwachte wending en een originele insteek.”

De zeven zussen – Storm van Lucinda Riley

In het boek over Ally is het geen baby, maar wel een zwangerschap die een belangrijke rol speelt. Het is het tweede deel, dus als je aan de Zeven Zussen serie wil beginnen, is dit boek al snel aan de beurt.

Ook Ally heeft na de dood van haar vader een brief over haar afkomst gekregen. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally de zeilwereld waar ze zich als een vis in het water voelde de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Op Fabulous Feelgood hebben we het boek met een grote club liefhebbers gelezen in een readalong. Als je nog twijfelt of het boek iets voor jou is, dan zou ik daar een kijkje nemen en lezen wat zij ervan vonden.

Shopaholic & baby van Sophie Kinsella

Natuurlijk mag een boek van Feelgood koningin Sophie Kinsella niet ontbreken in dit rijtje! En welk boek is daar beter geschikt voor deze waarin Becky een baby krijgt!

Becky Brandon, geboren Bloomwood, voelt zich super. Ze heeft een nieuwe baan als 'personal shopper' bij een warenhuis in Londen. En samen met haar man Luke gaat ze op huizenjacht, want... Becky is zwanger! Sinds ze heeft ontdekt dat winkelen helpt tegen misselijkheid, stijgen haar creditcarduitgaven tot stratosferische hoogten. Of het nu een meisje of een jongen wordt, alles moet perfect in orde zijn, van de design babykleertjes (in roze én blauw) tot de kinderwagen met NASA-technologie. Becky heeft zich nog net op tijd kunnen inschrijven voor een holistische waterbevalling bij de beroemde verloskundige Venetia. Maar als blijkt dat Luke en Venetia elkaar van vroeger kennen, begint Becky's gelukzalige wereldje in te storten. Ze winkelt voor twee... of zijn er soms drie in haar huwelijk?

Leven met een leugen van Wendy Brokers

Ook in dit mooie boek spelen baby’s en zwangerschappen een rol. Maar hoe, wanneer en bij wie? Daar verklappen we niets over. Gewoon lezen en je weet het.

Het is dan wel het tweede deel uit een serie, maar is prima op zichzelf staand te lezen. Hoofdpersoon is Sofie Wolters die haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, houdt. Maar hij zag haar alleen maar als het kleine zusje. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Helma schreef er in haar recensie het volgende over:

“Ondanks de heftige, emotionele en ontroerende thema’s, houdt de nodige humor het verhaal luchtig. Juist door deze humoristische afwisseling met de heftige gebeurtenissen en de gedegen opbouw van het verhaal weet Wendy Brokers je keer op keer weer te verrassen. Verwacht geen zoetsappig verhaal, want Leven met een leugen is door de heftige gebeurtenissen zoveel meer dan dat.”

Mijn verloren dochter van Kristin Hannah

We hebben het zelf nog niet gelezen, maar een boek van Kristin Hannah kan toch gewoon niet tegenvallen?

Angie Malone weet precies wat ze wil: studeren, trouwen en moeder worden. Zo is het gegaan bij haar zussen, nichten en vriendinnen. Maar zo gaat het niet bij Angie. Na haar huwelijk blijft de kinderkamer leeg, jaar na jaar. Angie gaat scheiden.

Lauren Ribido woont in een achterbuurt, samen met haar moeder, die meer om drank geeft dan om haar dochter. Op zeventienjarige leeftijd raakt Lauren zwanger. Haar rijke vriendje laat haar in de steek. Haar moeder schopt haar het huis uit.

fd163c12b4d794286082f5c9e3f37061.png

Lieve Mandy, gefeliciteerd! Geniet van je zwangerschap en zorg goed voor jezelf in deze rare tijd! 



Reacties op: Babytalk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...

Wendy Louise

Wendy Louise

Wendy Louise groeide op in Amsterdam en Spanje. Deze achtergrond vormt de ingred...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...

Kristin Hannah

Kristin Hannah

Kristin Hannah is een New York Times-bestseller­auteur van meer dan twintig roma...