Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Big Book Bonanza

op 22 september 2017 door

Renate en ik togen afgelopen woensdag wederom naar Amsterdam. Ditmaal werden we verwacht in Het Muziekgebouw aan het IJ. Samen met een delegatie van Club van 10 leden van  de andere genres en Sander en Lindy van de Hebban Crew waren we uitgenodigd voor de Big Book Bonanza. Daar presenteert HarperCollins in samenwerking met Van Ditmar Boekenimport zijn Engelstalige titels die komend jaar gepubliceerd worden. En dat was genieten!

- door Helma -

We werden hartelijk welkom geheten door Karlijn van Van Ditmar en zij drukte ons op het hart om, na de officiële presentatie, vooral heel veel boeken die her en der in grote stapels op de tafels lagen mee te nemen. Want ze wilde echt niets meer mee terug nemen. En dat is natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd. Dus we besloten direct voor deze gelegenheid een hele grote Joker in te zetten.

Prachtige boektrailers

Maar eerst de presentatie: de ene prachtige boektrailer na de andere flitste voorbij op het scherm. Alle genres kwamen aan bod en tot slot ook nog de filmtrailer van de Orient Express naar het bekende boek van Agatha Christie. Aansluitend werd via Skype auteur A.J. Finn over zijn thriller The woman in the window geïnterviewd. Hij vertelde dat zijn hoofdpersoon leidt aan angststoornissen  en depressies en dat hij hierbij uit zijn eigen ervaringen heeft geput. Hij was bijna opgelucht toen hij uiteindelijk werd gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis en dat het door de medicatie die hij nu gebruikt het veel beter met hem gaat. Hij vertelde verder dat hij dol is op oude Hitchock films, maar helaas liet toen de techniek ons in de steek en lukte het niet om opnieuw verbinding met hem te maken. Vervolgens vertelde auteur Laline Paull over haar nieuwste boek The Ice. Ze was op het idee voor deze thriller gekomen toen ze met haar echtgenoot een cruise maakte naar Antarctica en zij de gevolgen van de klimaatverandering met eigen ogen aanschouwde. Daarna was het, wederom via Skype, tijd voor het interview met Karin Slaughter. Ook zij vertelde uiteraard over haar boek en over haar meest gênante moment ooit. Tijdens de avond van het spannende boek viel ze voor het oog van zo’n 500 man van de trap. Jammer genoeg was Gail Honeyman, auteur van Eleanor Oliphant is completely fine, verhinderd.

faf7c52a694b7e5a5cd2770465a5c4d0.jpg

Boeken, boeken en nog veel meer boeken

Na het officiële gedeelte werd het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken met de medewerkers van HarperCollins en Van Ditmar, maar ook met de andere Hebbanners. Het wat ontzettend leuk om iedereen nu eens in levende lijve te ontmoeten en Hebban-ervaringen uit te wisselen. En natuurlijk boeken uit te zoeken. Renate en ik hebben geprobeerd om zoveel mogelijk dezelfde titels mee te nemen, zodat we die weer kunnen gebruiken voor buddyreads en een Big Book Bonanza groepsrecensie met de andere genres.

Toen we ons rondje langs de boekentafels hadden gedaan, kregen we (nogmaals) het nadrukkelijke verzoek om toch maar zoveel mogelijk boeken mee te nemen. En ja, dan neem je uiteindelijk zo’n 14 boeken mee naar huis. Oeps! Toen we onze verzameling boeken in de metro naar huis overzagen vroeg Renate zich af of we ons misschien maar eens bij Anonymus Book Hoarders (als die tenminste bestaat) moesten gaan melden. Maar wie wil er nu van zo’n verslaving af komen? Wij in ieder geval niet!



Reacties op: Big Book Bonanza

Meer informatie

Gerelateerd

Over

A.J. Finn

A.J. Finn

A.J. Finn is het pseudoniem van een voormalig uitgever bij William Morrow in New...

Karin Slaughter

Karin Slaughter

Karin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf b...