Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogtour: Podiumbeest

op 27 maart 2023 door

Een nieuwe blogtour: dat is altijd leuk, zeker als je dan ook nog mee mag doen. Ondanks dat toch duidelijk in de flaptekst stond dat het boek over een musical gaat, had Renate helemaal in haar hoofd dat Podiumbeest over een band ging. Dat was dus net even anders dan ze dacht, maar ze ging met evenveel plezier het leesavontuur aan. Als derde in de blogtour mag Renate laten weten wat zij van het boek vindt.

- door Renate -

Over Podiumbeest van Marjon Weerink

Wanneer de 28-jarige Lisa de hoofdrol krijgt in de musical 'Belle en het Beest', schrikt ze als Alex haar tegenspeler blijkt te zijn. Alex… de jongen die zij genadeloos pestte op de basisschool. Ze voelt zich hier al jaren schuldig over en hoopt dat ze haar leven heeft gebeterd, maar excuses aanbieden gaat niet van een leien dakje. Hoe beter ze deze volwassen Alex leert kennen, hoe moeilijker het wordt om over hun verleden te beginnen. En hoe ingewikkelder haar gevoelens voor hem worden…

Over Marjon Weerink

Nadat ze jarenlang als songwriter had gewerkt, besloot ze dat het tijd was om iets langers te schrijven dan een liedje. In april 2022 kwam haar hilarische debuutroman Op Het Verkeerde Spoor uit bij uitgeverij Z&K. Marjons tweede boek Podiumbeest speelt zich af tegen het decor van haar favoriete Disney-sprookje: Belle & het Beest.

Mijn mening

Het boek wordt verteld vanuit de twee personages Lisa en Alex. Ze spelen allebei bij een verschillende musicalclub die ter ere van hun jubileum besluiten om samen de musical Belle & Het Beest op te gaan voeren. Al vanaf het begin is duidelijk dat Lisa en Alex een verleden hebben en dat dat allesbehalve een leuk verleden is. Lisa heeft namelijk op de basisschool als gemene pestkop het leven van Alex behoorlijk moeilijk gemaakt. Iets waar ze al jaren heel veel spijt van heeft. En nu zorgt het lot ervoor dat ze jaren later samen moeten werken bij de musical en dan ook nog eens heel innig: Lisa als Belle en Alex als Het Beest. Wat een pech heeft die Alex zeg, want ik snap helemaal dat als je ergens totaal niet op zit te wachten, dat wel de hereniging met je pestkop is! 

Er volgt een verhaal waar je steeds om en om vanuit Lisa en Alex steeds een stukje meekrijgt van hun verleden en hoe ze het vinden om elkaar weer te zien na al die tijd. Via deze flashbacks komt je te weten wat Lisa vroeger allemaal heeft uitgevreten en begrijp je steeds beter waarom Alex totaal niet op deze samenwerking zit te wachten. Ondanks dat ze het moeilijk hebben met hun verleden en het feit dat ze tot elkaar veroordeeld zijn, hebben ze een chemie met elkaar die van de pagina's afspat.

Marjon Weerink heeft een hele fijne, beeldende schrijfstijl. Knap hoe ze dit verhaal zodanig schrijft dat je voor zowel Lisa als Alex begrip kunt opbrengen. , ze schrijft dit verhaal knap vanuit allebei de personages, het knapste is nog dat je beide personages ook wel snapt. Het voelde af en toe of ik zelf aanwezig was bij de musicalclub, alsof ik een van de spelers was.

Aan de andere kant had is soms wel moeite met het verhaal, vooral omdat ik Alex zo goed snapte en hem bewonderde dat hij zo met Lisa kon omgaan. Heel eerlijk heb ik tijdens het lezen vaak gedacht dat ik echt niet weet of ik dat zou kunnen. Ik denk dat ik het liefste zo iemand een grote dreun zou hebben verkocht.

Het is mooi dat Weerink pesten op deze manier bespreekbaar maakt, waarbij ze laat zien hoe dat met je meegroeit en hoeveel invloed dat op je latere leven kan hebben.
Een ander onderwerp dat aan bod komt is vluchtelingenopvang via de rol van Nasreen, de jonge vrouw die taallessen bij Alex volgt en de mooie jurken maakt waarin Lisa schittert in de musical.

Podiumbeest is een verhaal met een lach en een traan. Een feelgood met een paar zwaardere themas die net voor wat extra diepgang in het verhaal zorgen, maar die je toch met een goed gevoel kunt dichtslaan.

Voor mij was dit een fijne kennismaking met de boeken van Marjon Weerink, die zeker smaakt naar meer!

De blogtour gaat nog even door. Benieuwd naar de mening van de andere deelnemers? In het onderstaande overzicht kan je lezen wie er wanneer aan de beurt is en waar je hun review kunt lezen.


8bbbbd2f4d16348a96004c77b16cfbdc.png





Reacties op: Blogtour: Podiumbeest

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marjon Weerink

Marjon Weerink

Marjon (1987) woont met haar man Jeffrey in Hengelo, Twente. Nadat ze jarenlang ...