Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentip-estafette: Marleen tipt Marieke

op 09 januari 2018 door

Vorig jaar begonnen we in het begin van het jaar met een hele leuke rubriek: de boekentipestafette. Hierin begon Marleen met een boek voor Sanne, waarop Sanne weer iemand anders een boek tipte. Het doel? Een boek oppakken dat je zelf misschien niet zo snel zou lezen. In december was de cirkel rond toen Lore Verbonden door het lot aan Marleen tipte. Vandaag lees je wat Marleen van dit boek vond en gelijk haar tip voor Marieke!

Door: Marleen

In december tipte Lore mij Verbonden door het lot van Nora Roberts. Daar schreef ze het volgende over: 

In mijn tip voor Marleen gaan we naar Hawkins Hollow. Hier gebeuren om de zeven jaar hele gekke dingen in juli. Een vriendengroep weet nog perfect hoe het eenentwintig jaar geleden begon. Nu willen ze het stoppen want het wordt ieder jaar erger en erger. Er gebeurt ook nog van alles met een nieuwsgierige journaliste en enkele hele goede vrienden. Wat? Dat mag je allemaal zelf ontdekken. 

Lore gaf het in haar artikel al aan, maar ik heb nog nooit iets van Nora Roberts gelezen. Hoewel ze een grote en populaire naam is in het feelgoodwereldje is het er nog nooit van gekomen, tot nu! Voordat ik in het boek begon moet ik eerlijk zeggen dat de flaptekst mij niet heel erg trok. Ik hou wel van een beetje mysterie, maar de tekst zorgde er niet voor dat ik gelijk wilde beginnen. 

Verbonden door het lot - Nora Roberts

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lezen behoorlijk tot het laatste moment heb laten aankomen. Zoals ik hierboven al schreef trok het boek me niet echt aan en dat zorgde ervoor dat ik het boek niet direct op wilde pakken. Uiteindelijk 'moest' ik natuurlijk wel, dus haalde ik het boek op bij de bibliotheek. Ondanks de kleine tegenzin, begon ik vol goede moed en nieuwsgierig om een nieuwe auteur te ontdekken. 

Verbonden door het lot gaat over het dorpje Hawkins Hollows, waar eens in de zeven jaar hele rare dingen gebeuren in een week in juli. Cal Hawkins woont hier al zijn hele leven en wil het liefst een einde maken aan alle verschrikkingen. Als schrijfster Quinn Black naar het dorpje komt om de rare dingen op te schrijven blijken ze vanaf het begin een klik te hebben. Mysterie, een spannende liefde en een schattig dorpje, zouden allemaal goede ingrediënten moeten zijn voor een hele fijne read, toch?

Helaas wist het boek mijn aandacht compleet niet vast te houden, heb ik met behoorlijk veel tegenzin gelezen en was ik eigenlijk best wel heel erg opgelucht dat het boek uit was. Het boek is een eerste deel in een trilogie, maar ondanks de hele kleine nieuwsgierigheid naar de rest van het verhaal, denk ik niet dat ik de andere delen ooit ga oppakken. Zonde! 

Zoals gezegd gebeuren er rare dingen in Hawkins Hollow en het is allemaal behoorlijk mysterieus. Helaas was het voor mij allemaal heel erg ongeloofwaardig en langdradig, in plaats van dat het spannend zou moeten zijn. Wat ik wel erg fijn vond (maar ergens ook veel te fictie-waardig) is de chemie tussen de hoofdpersonen en dat ze alles lekker zeggen wat ze denken. Soms zo snel en zo veel dat je niet kunt geloven dat dat in het echte leven zal gebeuren. 

Nee, helaas, de tip van Lore bleek helemaal niet iets voor mij te zijn. Jammer, maar gelukkig verschillen ook onze smaken! 

Mijn tip voor Marieke

Lore gaf in haar artikel al aan, het lijkt alsof Marleen alles al gelezen heeft. Nou, dan heb je nog geen tip voor Marieke uitgezocht! Met gemiddeld 200 boeken die ze per jaar leest en dan ook nog eens alle genres door elkaar is het niet heel makkelijk om een titel uit te zoeken die ze nog niet heeft gelezen! Uiteindelijk maakte ik een lijstje met 5 boeken die ze nog niet had gelezen én die ook nog niet op nog-te-lezen lijstje stond. Zo wilde ik haar graag een tip geven waarvan ze hopelijk nog niet (veel) van had gehoord. 

Eerst wilde ik haar een Jojo Moyes laten lezen. Zoals jullie misschien vast wel weten is dat mijn favoriete auteur en als het even kan druk ik iedereen een boek van haar in de handen. Een van mijn favorieten, Portret van een vrouw, heeft ze nog niet gelezen, maar erg origineel is het niet. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op een behoorlijk onbekend boek, namelijk Ik zonder jij van Kelly Rimmer. Het boek is nog niet heel erg oud, maar heeft helaas zeker niet de aandacht gekregen die het verdient. Hopelijk kan ik Marieke ook fan maken! 

Ik zonder jij is geschreven vanuit een mannelijk perspectief en vertelt een prachtig en vooral ontroerend liefdesverhaal met een hartverscheurend geheim. Tissues zijn absoluut geen overbodige luxe als je dit boek gaat oppakken. 

Marieke, ik hoop dat je het een prachtig boek zal aan vinden en dat je net zo fan zal worden als ik. Ik heb in ieder geval gelijk zin om het boek weer te herlezen! Mijn tip voor jou:

Ik zonder jij van Kelly Rimmer

Heb jij Verbonden door het lot van Nora Roberts ook meegelezen? Wat vond jij ervan? Vond je het een aanrader of net als Marleen niet echt een topper? Natuurlijk hopen we ook deze keer dat jullie weer mee zullen lezen en jullie reacties hieronder zullen delen! Volgende maand lezen we of Marieke het ook een pareltje zal vinden! 



Reacties op: Boekentip-estafette: Marleen tipt Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...