Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy read: Stil van jou - Sophie Jackson

op 18 augustus 2018 door

Het is weer tijd voor onze wekelijkse buddyread. Vandaag een klassieke variant van de inmiddels zo vertrouwde serie artikelen. Diana en Sanne lazen en bespraken samen Stil van jou van Sophie Jackson. Marleen werd eerder al verliefd op de foute mannen van Jackson. Zouden Diana en Sanne ook hoteldebotel raken?

Het verhaal

Max, de mannelijke hoofdpersoon in Stil van jou van Sophie Jackson, heeft het in het leven flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie en het verlies van hun zoontje, evenals door het feit dat hij sinds kort zelf een wees is. Toch lukt het hem met hulp van zijn goede vriend Carter om clean te worden. En dan... ontmoet hij Grace. Grace is net zo lief en mooi als haar naam doet vermoeden. Maar ook zij torst heel wat met zich mee.

Het samen lezen

Diana: Sanne, wat leuk dat wij weer samen mogen lezen. Toen je met een rijtje kwam, dacht ik eerst aan een ander boek, maar door drukte koos ik toch liever voor Stil van jou. Mede ook omdat ik Stuk van jou een hele tijd terug las en daar best van onder de indruk was. De hoofdpersonages - Kat, die echt wat voor de mensen wilde betekenen en Carter, die echt verrassend anders is dan dat je in eerste instantie denkt - zijn mij echt bijgebleven. Dat maakt de verwachtingen voor Stil van jou groot. Ik hoop dat Jackson weer zulke sterke personages neer weet te zetten. Wat zijn jouw verwachtingen?

Sanne: Ook mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Ik las eerder al Stuk van jou, het eerste deel uit de Pound of flesh-serie, maar ook al het derde en laatste deel: Van mij. Van beide boeken heb ik enorm genoten, vooral door de sterke personages die Sophie Jackson weet neer te zetten en de heftige verhaallijnen die ze gebruikt zonder ongeloofwaardig te zijn. Toen ik de eerste regels van Stil van jou las, wist ik het weer: Jackson heeft altijd ijzersterke binnenkomers. Ik ben benieuwd hoe het verhaal gaat verlopen en wat we nog meer te weten komen over de rest van de vrienden.

Diana: Ik wist toen ik begon niet helemaal meer wie Max was, ondanks dat hij belangrijk zou zijn voor Carter. Het lijkt dat dit verhaal veel antwoorden gaat geven op vragen die in Stuk van jou onbeantwoord bleven, bijvoorbeeld: waarom blijft Carter Max beschermen? Ik ben tijdens het lezen erg benieuwd naar wat Max allemaal meegemaakt heeft om in zo'n diep gat te vallen. Elk stukje dat onthuld wordt, voelt heftig. Ik leef dus erg met Max mee. Hoe is dat voor jou, Sanne?

Sanne: In het eerste deel wisten we inderdaad nog niet zoveel van Max en leek hij "gewoon" een verslaafde. Maar elk mens heeft zo zijn geschiedenis en ik vind dat al heel snel in het boek duidelijk wordt wat er aan de verslaving van Max ten grondslag ligt. De schrijstijl van Jackson zorgt er voor dat je inderdaad niet anders kan dan met hem meeleven. Ze gebruikt details over wat een verslaving met je doet en maakt deze rauwe, wat erotisch getinte feelgood, toch geloofwaardig. Heb jij dat ook?

Diana: Ja, dat heb ik zeker. Ik ben erg anti-drugs, maar snap wel waarom mensen naar de drugs kunnen grijpen. Mijn eerste kennismaking met drugs was de film Christiane F. tijdens de lessen Duits op de mavo. Ik leefde zo met Christiane mee, zag hoe geleidelijk het ging en hoe verslavend het goedje is, maar ook hoe moeilijk het is om er vanaf te komen. Ik heb (gelukkig) geen drugsverslaafden in mijn omgeving, dus ik moet het met de kennis uit die film en boeken doen. Ik snap in ieder geval precies waarom Max wil vluchten. Maar ook de reden waarom Grace vlucht vind ik heel begrijpelijk; ook in haar kan ik me dus erg goed inleven. Ik vind het best een stap dat ze zo afgelegen gaat wonen en daar een nieuwe start maakt. Dat maakt Grace voor mij al meteen een sterke vrouw. Voel jij haar kracht ook tijdens het lezen?

Sanne: Ja haar kracht voel ik zeker. Dat is wat ik zo knap vind aan de schrijfstijl van Sophie Jackson. Ze zet ijzersterke personages neer die voor mijn gevoel helemaal kloppen. Ik vind het zo mooi om te zien hoe hecht de vriendengroep is en hoe ze er voor elkaar zijn, ook al hebben ze allemaal hun eigen sores. Het geeft me een warm gevoel tijdens het lezen. Het boek heeft me, wederom, geraakt. Wat is jouw eindconclusie over Stil van jou, Diana?

Diana: Uiteindelijk zag ik wel wat raakvlakken met Het duel van Elle Kennedy. Voor mij was dus niet het gehele onderwerp nieuw, maar dat stoorde me niet heel erg. Ik vond dat Grace goed ontwikkelde. Max ging lange tijd alle uitdagingen uit de weg en daardoor kwam zijn genezingsproces voor mij niet helemaal uit de verf. De liefde tussen Max en Grace is erg lief en braaf in het begin. De twee zorgen goed voor elkaar en dat verwarmt mijn hart dan weer volledig. Stuk van jou vond ik rauwer, dit deel was eerder lief. Al met al heb ik genoten van het verhaal. 

Diana en Sanne hebben allebei genoten van het boek, dat is wel duidelijk. De sterke personages en de fijne schrijfstijl maken Stil van jou tot een fijn tweede deel uit de serie. Heb jij al eens een boek van Sophie Jackson gelezen? Hoe is jou dat bevallen?



Reacties op: Buddy read: Stil van jou - Sophie Jackson

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophie Jackson

Sophie Jackson

Sophie Jackson is lerares Engels in Chorley in het noordwesten van Engeland. Van...