Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: De liefdesdeal

op 28 maart 2023 door

Renate en Amarins werden allebei geselecteerd voor de leesclub van Ilona van LS Amsterdam met het boek De Liefdesdeal van Lydian Coppus! Een mooie gelegenheid om er ook gelijk een buddyread van te maken en samen te gaan lezen. Wat ze er uiteindelijk van vonden lezen jullie hieronder!

- door Amarins en Renate -

38e5e45945adc20aff4c99eb66ec7c02.png

De liefdesdeal, waar gaat het over?

De liefdesdeal is een humoristisch feelgoodverhaal met een flinke dosis spice. 
Als zijn zus hem onverwacht opzadelt met haar puppy, zit Casper met een probleem. Over twee dagen vertrekt hij naar New York om voor zijn belangrijkste klant een miljoenendeal te sluiten. De enige vrouw die hem kan helpen is de eigenzinnige eigenaresse van een dierenwinkel. Linde is alles wat hij níét zoekt in een vrouw, en toch krijgt hij haar niet uit zijn hoofd. Linde bekijkt geamuseerd de geagiteerde man die in een strak maatpak in haar winkel staat. Hij weet zich duidelijk geen raad met de schattige puppy die hij bij zich heeft. Ze ziet wel dat onder dat pak een zeer aantrekkelijke man schuilgaat. De aantrekkingskracht knettert tussen de twee tegenpolen. Toch houdt Casper zich vast aan zijn stugge overtuiging dat een relatie niets meer is dan een zakelijke transactie, een aanpak die hij gewend is als fiscalist op de Zuidas. Kan Linde hem overtuigen dat liefde zoveel meer is? Of neemt ze genoegen met het spannende aanbod dat Casper haar doet?

Over Lydian Coppus

Lydian Coppus is de auteur van De Liefdesdeal. Ze omschrijft zichzelf op haar instagram als schrijfster, journalist, ondernemer, moeder, dromer en feminist. De liefdesdeal is haar debuut en kwam eerder uit onder de titel Machtige verleider. op 23 juni 2022 tekende ze een nieuw contract bij LS Amsterdam. Hiermee kwam een droom voor haar uit. Lydian schrijft onder andere artikelen voor het blad Elle.

Personages

Renate:
Leuke personages! Ze zijn herkenbaar en Linde leek mij echt een hele leuke meid met een hart van goud. Waarom zou je anders voor een onbekende op een puppy passen, want dat is best een hoop werk.
Casper vond ik ook leuk. Een aardige gozer, die wel een beetje doorgeslagen is in zijn idee over de liefde. Ondanks dat vond ik hem als personage leuk. Grappig is ook het verschil tussen Casper en zijn zus Cara, die wel vol in de liefde gelooft en daar gelijk naar handelt. Oscar, de vriend van Linde, was ook vrij aanwezig in het verhaal en deed mij denken aan Fred van Leer.

Amarins:
Ik vond de personages erg leuk en soms aandoenlijk. Linde, een heerlijk vrolijke meid die haar leventje op de rit heeft. Leuke vrienden, een leuk huis, maar een man in haar leven ontbreekt nog. Ze laat zich niet uit het veld slaan als Casper in haar leven komt. Casper, op het eerste oog een heerlijke vent maar al gauw blijkt dat hij best een stugge kerel is en vasthoudt aan zijn ideeën over relaties en de liefde. Maar hij komt tot inkeer, hoewel er wel veel voor nodig is om hem te overtuigen. Naast deze hoofdpersonages vond ik Oscar ook hilarisch leuk, een beetje over de top! En ook puppy Komhier stal de show!

Verhaallijn

Renate:
Het is natuurlijk een kort verhaal en daar kun je dan ook niet teveel van verwachten. Eigenlijk gaat het verhaal in een soort van sneltreinvaart. Alles gaat best snel, wat eigenlijk ook niet anders kan met een kort verhaal. Al vond ik wel dat ze heel erg snel met elkaar in de koffer doken. Al met al past het wel bij het verhaal. Nu klink ik misschien wat negatief maar het is wel een leuke verhaallijn rond puppy Komhier, die wel erg goed luisterde voor zijn leeftijd.

Amarins:
De verhaallijn is erg leuk, een mooie opbouw en het leest lekker vlot. Al lezende had ik het idee dat er weinig diepgang (kun je misschien van een novelle ook niet verwachten) in het verhaal zat en ik alleen lekkere luchtige feelgood zat te lezen. Toch werd me aan het einde duidelijk dat er wel degelijk een boodschap in verstopt zat. Het laat je uiteindelijk zien dat hoeveel geld je ook hebt, hoeveel mooie dingen je ook hebt, dat je zonder de liefde helemaal niks bent. Dat je elkaar nodig hebt.

Conclusie

Renate:
Ik heb het verhaal met plezier gelezen, maar het was anders dan ik had verwacht. Het was een aangename kennismaking met de schrijfster Lydian Coppus. Het is een echt feelgoodverhaal, ideaal om te lezen als je even niet zoveel tijd hebt en toch graag wil ontspannen met een verhaal.

Amarins:

Ik heb genoten van dit verhaal. Het is hilarisch, heeft humor en leest heerlijk weg. Het verhaal is hier en daar erg cliché maar dat is in dit verhaal helemaal geen probleem. Het is heerlijk een paar uurtjes genieten van en ontspannen met een heel fijn feelgood verhaal.

Heb jij De liefdesdeal al gelezen? Of ben je van plan om deze op je wensenlijst te zetten? Laat je het ons weten?

38e5e45945adc20aff4c99eb66ec7c02.png



Reacties op: Buddyread: De liefdesdeal

Meer informatie

Gerelateerd

Over