Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Het geschenk van Happiness

op 18 december 2020 door

Nadat Lizzie en Antoinette samen deelnamen aan de leesclub Het dorpje Happiness van Holly Martin waren we beiden wel heel nieuwsgierig naar het tweede deel in deze tweeluik. De keuze om Het geschenk van Happiness samen te lezen voor een buddyread was dan al snel gemaakt. Het boek werd gekocht en samen doken ze in het verhaal van Happiness die zich ook nog eens afspeelt tijdens de kerstperiode! Twee vliegen in één klap dus.

- Door Lizzie en Antoinette-

9d89f5a683ff45f28b751fb468e89cb6.png

Over Het geschenk van Happiness

Tijdens de feestdagen gaat Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness. Kerst is altijd de favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje...

Het geschenk van Happiness is het hartverwarmende tweede deel van de Happiness-serie van Holly Martin.

Verwachtingen

Zowel Lizzie als Antoinette begonnen vol enthousiasme aan het boek. Hoe zou Holly Martin het verhaal verder laten verlopen? Al na een paar bladzijden merkten we beiden dat de schrijfstijl volwassener overkwam dan de vorige keer. De verwachtingen lagen bij ons allebei hoger dan bij het eerste deel, mede omdat we nu de schrijfstijl van Martin (her)kenden. Daarnaast hoopten we dat dit verhaal nog meer ontwikkeling zou doorbrengen omdat het eerste boek voldoende open eindjes kende om dit verhaal nog genoeg belevenissen te laten geven.

Al snel spraken we de verwachting uit dat dit boek wel eens beter kon worden dat zijn voorganger en waren we beiden nieuwsgierig naar welke aspecten Martin in dit verhaal zou verweven. Dagelijks hadden we contact via de app om door te geven hoe ver we in het verhaal waren maar ook of onze verwachtingen uitkwamen.

9d89f5a683ff45f28b751fb468e89cb6.png

Personages

Omdat al bekend was dat Het geschenk van Happines over Ruby en Jacob zou gaan, lag bij ons beiden wel de hoop dat Willow en Andrew nog voldoende aan bod zouden komen. Gelukkig worden alle vier de personages voldoende uitgewerkt en leren we naast Ruby en Jacob ook Willow en Andrew beter kennen.

Holly Martin weet het dorpje Happiness tot leven te brengen. Het is een gezellig dorp met de perfecte mix bewoners. Ruby en Jacob ontmoeten elkaar al snel, en de liefde is natuurlijk niet tegen te houden. Toch weet Martin genoeg activiteiten om de personages heen te laten gebeuren zodat het verhaal en de personages tot leven komen. 

Ontwikkeling verhaal

Lizzie was in eerste instantie wat verder in het verhaal en meldde al snel een leuk eerste stukje in het boek. Dit was ook gelijk de toon die werd gezet in het verdere verloop van het verhaal. Antoinette lukte het de volgende dag om aardig ver in het boek te komen, waar Lizzie al snel `s avonds volgende.

Wat ons beiden aan het verhaal opviel, naast de volwassener schrijfstijl, waren de gebeurtenissen in het verleden van zowel Jacob en Ruby. In het eerste deel kenden Willow en Andrew ook zo hun problemen en beperkingen, maar wij vonden in Het geschenk van Happiness dit voor Ruby en Jacob net wat beter uitgewerkt. Zowel Lizzie als Antoinette hadden af en toe een brok in de keel, maar ook waren er momenten dat we een grote glimlach op ons gezicht hadden. Holly Martin weet serieuze zaken goed af te wisselen met leuke gebeurtenissen.

9d89f5a683ff45f28b751fb468e89cb6.png

Eindoordeel

Antoinette: Ik heb genoten van Het geschenk van Happiness. Holly Martin laat zien dat ze ontwikkeling heeft gemaakt in haar schrijfstijl. Ondanks dat de opbouw van de boeken op elkaar lijkt, is het verhaal echt wel anders. Zoals het een feelgood betaamt, kent dit boek voldoende liefde en dramatiek. Dat het ook nog eens in de kersttijd afspeelt, geeft dit verhaal net dat beetje meer. 

Holly Martin heeft deze tweeluik goed uitgewerkt en er zijn nog genoeg open eindjes voor een derde deel... dus wie weet? Ik geef Het geschenk van Happiness 4 sterren.

Lizzie: Voor mij kwam de leesclub van Het dorpje Happiness op het juiste moment omdat ik nood had aan een boek waar ik niet veel bij hoefde nadenken en die verwachting werd volledig ingelost. Wanneer ik zag dat er een tweede deel kwam in deze miniserie, was ik heel nieuwsgierig en blij dat Antoinette hem met mij wilde lezen. 
Mijn verwachtingen waren dan ook hoog en ik was heel benieuwd naar het verhaal van Ruby en Jacob. Zoals aangehaald werden we aangenaam verrast dat de schrijfstijl deze keer een stuk volwassener was. Het verleden van de personages wordt veel dieper uitgewerkt en dt brengt de nodige emoties over naar de lezer toe. 
Eigenlijk ben ik zelfs stiekem jaloers op de job van Ruby een heel jaar met Kerst bezig zijn lijkt mij zalig. 
Stiekem hoop ik dat er nog een deel komt, dat wordt afwachten of dit effectief zo zal zijn. 

Ik geef Het geschenk van Happiness 4 sterren, net als Antoinette. 

9d89f5a683ff45f28b751fb468e89cb6.png

Hebben jullie deze tweeluik van Holly Martin ook gelezen? Wat was jullie leeservaring? wij zijn erg benieuwd naar jullie mening over Het geschenk van Happiness. 



Reacties op: Buddyread: Het geschenk van Happiness

Meer informatie

Gerelateerd

Over