Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Royal desire

op 29 juni 2018 door

In maart lazen Marleen en Sanne het eerste deel uit de steamy serie van Geneva Lee: Royal Passion. Inmiddels is het tweede deel uit de serie verschenen en gaat het avontuurtje van ons duo verder. De nieuwsgierigheid was gewekt, hoe zou het Alexander en Clara vergaan in Royal Desire? 

Een terugblik: wat gebeurde er ook al weer in Royal Passion?

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed… 

En hoe gaat het nu verder in Royal Desire?

Teleurgesteld en gekwetst na hun laatste nacht samen, maakt Clara een einde aan haar relatie met prins Alexander. Het is een onmogelijke liefde, maar waarom is het zo moeilijk om elkaar te vergeten? Clara stort zich op haar werk om hem te vergeten, maar de herinneringen aan hun tijd samen laten haar niet los. En Alexander is niet een man die snel opgeeft. Kan hij Clara overtuigen van zijn ware liefde? En zal zij bij hem blijven als hij zijn duistere verleden onthult?

Sanne: Nou Marleen, daar gaan we dan! Ik ben erg benieuwd naar het verdere verloop van het verhaal. Royal Passion liet mij gematigd achter, ik was niet helemaal overtuigd. Toch zijn drie sterren nou ook weer niet slecht, maar ik hoop er dit keer een puntje bij te kunnen geven. Wat is jouw verwachting vooraf?

Marleen: Ik vond Royal Passion eigenlijk best wel heel erg leuk! Ik vond de royal twist erg tof en het boek wist me zeker nieuwsgierig te maken naar het vervolg. Ik hoop stiekem dat het mijn verwachtingen helemaal waar gaat maken. Wel erg leuk om dit boek te lezen rondom de Royal Wedding van Harry en Meghan! Heb je dat nog een beetje gevolgd? 

Sanne: Ja ik heb het wel een beetje gevolgd, want ik ben dol op de serie Suits haha. Ik heb me wel afgevraagd of Harry en Meghan net zo'n wilde en heftige relatie hebben als Alexander en Clara. Stiekem ben ik wel benieuwd hoe het er echt achter die gesloten deuren aan toe gaat. Ik vraag me af of dat gaat zoals in Royal Desire, het voelt voor mij soms wat te gekunsteld. Aan de ene kant wel het luxe leventje, maar aan de andere kant komt Alexander ook niet op me over als een echte royal, met allerlei verplichtingen en strenge beveiliging. Heb jij dat wel?

Marleen: Dat heb ik dus ook! Ik vind het compleet niet geloofwaardig overkomen. Ik las afgelopen week een artikel over Meghan in een tijdschrift en dat ze bang is om uit de boot te vallen bij alle royal friends van Harry. Dat vond ik erg overeenkomen met Royal Desire, maar hoe Alexander in het boek met zijn verplichtingen omgaat past volgens mij totaal niet. Hoe kan het dat een kroonprins zomaar de hort op kan en zo het koningshuis kan vertegenwoordigen. Ik vind het maar raar, haha. Ik heb ook niet echt de behoefte om verder te lezen, jij wel? Ik vind het allemaal een beetje over de top. Ik zeg niet vaak dat ik erotische scenes teveel vind, maar bij dit boek vond ik dat wel. 

Sanne: Omdat ik het eerste boek wel aardig vond, had ik niet al te hoge verwachtingen en vond ik het wel lekker lezen. Inderdaad sloeg ik soms wat erotische scènes over, echt bijzonder was het niet, maar toch was ik wel benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Ik had juist meer moeite met hoe de personages werden neergezet en dan vooral Clara. Ze zei het een, dacht het volgende moment weer iets anders en deed dan uiteindelijk toch wat ze zei. Ze kon als een blad aan de boom omslaan. Het kwam niet sterk op mij over. Hoe vond jij dat de personages zich ontwikkelden?

Marleen: Daar kan ik me ook helemaal in vinden. Ik denk ook meer dat de erotische scènes hieraan hebben meegedragen. Clara komt over het algemeen over als een sterke vrouw, maar zodra er lust in het spel was draaide ze compleet om. Wederom zorgde die enorme aantrekkingskracht dat het allemaal net iets teveel van het goede was. Ik vond het helaas allemaal een beetje tegenvallen.   

Sanne: Op de laatste bladzijden kreeg ik het gevoel dat we naar het einde van de serie toeleefden, maar ik wist dat er nog een deel zou komen. Het viel me tegen dat er een epiloog werd gebruikt om me lekker te maken voor het laatste deel. Het is dat ik een serie niet onaf kan achterlaten, want het boek zelf heeft geen indruk op me gemaakt om verder te lezen.

Marleen: Nee, bij mij eerlijk gezegd ook niet en dat vind ik best jammer. Ik vind het leuk dat het koningshuis zo'n rol speelt in de boeken en net als jij ben ik wel van plan om het laatste deel te lezen, maar ik vind het absoluut geen toppertje in het genre, helaas. Wel vond ik het leuk om wederom dit tweede deel samen te lezen, haha! Misschien ook alvast het derde deel plannen? ;) 

Het is toch bijzonder hoe dat altijd kan met series. Ondanks dat het boek ons wat tegenviel, kijken we wel uit naar deel drie!. Heb jij al iets gelezen van de Royal-serie van Geneva Lee. Wat vind je er van? 



Reacties op: Buddyread: Royal desire

Meer informatie

Gerelateerd

Over