Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Feelgood Booktag - Marleen doet een boekje open!

op 20 februari 2019 door

We hebben weer iets nieuws voor jullie! Vanaf vandaag zien jullie hier regelmatig de Feelgood Booktag voorbij komen, ingevuld door ons maar misschien ook wel door jullie! Een booktag? Yes! Een booktag is een lijstje met vragen die steeds door iemand anders wordt ingevuld. Zo leren jullie ons, maar wij jullie ook steeds beter kennen! Vandaag trapt Marleen af met haar antwoorden, lees je mee? 

Door Marleen 

273647b6f9392b0eca870fc8710f49d7.png

Wat is je laatst gekochte boek? 
Mijn laatst gekochte feelgoodboek is Onder sterren van Klaartje van Setten. Ik had al zo vaak met dit boek in mijn handen gestaan en uiteindelijk kocht ik 'm als cadeautje voor mezelf. Daarnaast kocht ik ook de YA Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi op de Blossom Books Garage Sale! 

Wat is je leesritueel?
Over het algemeen heb ik niet echt een leesritueel, maar als ik echt een vrije middag heb ga ik er goed voor zitten. Een flinke pot thee, iets lekkers (vaak is dat chocola) en een fijn dekentje. Dan hoef je mij echt een paar uur niet te storen! 

Heb je een vast leesplekje? Zo ja, waar en hoe zit je daar? 
Sinds we in ons nieuwe huis wonen lees ik het lekkerst op de bank. Met mijn knieën opgetrokken of juist een fijn kussen op schoot. Onze bank zit heerlijk en daar kan ik uren vertoeven. Op dit moment zijn we bezig met onze tuin dus ik hoop dat binnenkort dat ook een heel fijn favoriet leesplekje gaat worden! 

Op welk boek ben je het trotst en waarom? (Dit kan een eigen geschreven boek zijn of bijvoorbeeld een gesigneerd boek) 
Ooit hoop ik zelf een (feelgood-)boek te hebben geschreven en dan ben ik daar natuurlijk het trotst op, maar voor nu ben ik het trotst op mijn exemplaar van Voor jou van Jojo Moyes. Ik heb (met dank aan Marieke en na heel lang zoeken) de eerste editie (die mooie groen/gele cover) in mijn kast én hij is gesigneerd! Wat wil een boekenwurm nog meer? 

Van welke auteur lees en koop jij alles direct? 
Dat is er wel een aantal eigenlijk. De Nederlandse Wendy Brokers is er sowieso eentje! Zij heeft vooralsnog  drie boeken geschreven en ik heb van alle drie echt genoten. Ik kan niet wachten tot er een nieuw boek van haar verschijnt. Ook koop en lees ik altijd gelijk de nieuwste boeken van Christina Lauren. Dat schrijversduo is echt een favoriet! 

85be13ecc9534d7c0de015bbf13e2d61.png

Wat is het mooiste boek in jouw boekenkast? 
Mijn twee favoriete feelgoodcovers zijn Geachte Mr. Knightley van Katherine Reay en Zoen me tot ik zwicht van Helen Hoang. Toevallig allebei boeken die ik hier met een buddyread heb gelezen! Deze covers zijn zo ontzettend mooi! 

Van welke auteur heb jij de meeste boeken in jouw kast staan? 
Dat is een makkelijke, dat is Jojo Moyes! Ik heb alle vertaalde boeken in mijn kast staan (en twee zelfs dubbel, oeps!). Opgeteld zijn dat zeventien boeken, heel erg blij met mijn verzameling! 

Welk boek zou jij een niet Feelgoodfan cadeau willen doen? 
Ik denk dat Het Rosie Project van Graeme Simsion wel een geschikt boek is. Op en top feelgood, maar ook zeker geschikt voor mensen die niet zo snel een feelgoodboek oppakken. Door de humor, maar ook door de manier waarop Don Tillman iedereen voor zich weet te winnen denk ik dat dit boek zeker in de smaak zal vallen. 

Welke internationale auteur zou je nog graag willen ontmoeten? 
Tot zo'n anderhalf jaar geleden zou ik sowieso Jojo Moyes zeggen, maar die heb ik al mogen ontmoeten, wauw! Nu staan Colleen Hoover en Christina Lauren hoog op mijn lijstje. Hopelijk is daar in de toekomst nog een keer een mogelijkheid voor! 

Wat is jouw ultieme feelgoodmomentje?
Een dag waarop je niets hoeft, echt kunt verdwijnen in een boek en dat ook echt kunt doen. Geen drukte of stress, maar een fijn boek, een kop thee en pure ontspanning. Yes, please! 

Wil jij ook een keer deze booktag invullen? Graag, vinden we leuk! Stuur jouw antwoorden (met eventueel een aantal leuke foto's) naar welovefeelgood@gmail.com o.b.v. BOOKTAG en wie weet vind je binnenkort jouw antwoorden hier op de spot!*

Binnenkort lees je in een tweede editie de antwoorden van iemand anders, stay tuned

* Door ons je antwoorden en foto's te sturen geef je ons toestemming om deze te gebruiken op onze spot en social media.  



Reacties op: De Feelgood Booktag - Marleen doet een boekje open!

Meer informatie