Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwe feelgoods van maart

op 05 maart 2018 door

We zijn al weer een paar dagen in maart dus de hoogste tijd om eens een kijkje te nemen welke nieuwe toppers er deze maand verschijnen. Wij hebben een greep uit het aanbod gedaan en ze voor je op een rijtje gezet. Zoals je ondertussen van ons gewend bent, proberen we de titels meteen aan reading challenge categorie te koppelen. Lees je mee?

- door Janneke -

66356a6bc33289b03807bf744c90daf3.jpgDe tweede vrouw - Gill Paul (6 maart) 

Sinds het verschijnen van De geheime vrouw kijken we enorm uit naar het nieuwe boek van Gill Paul. Diana, Helma, Marieke, Renate en Sanne verklaarden De geheime vrouw unaniem hot! (Lees het hele artikel hier) Ben je benieuwd wat wij van De tweede vrouw vinden? Houd dan Hebban.nl zeker goed in de gaten!

1911. Op vijftienjarige leeftijd ontmoeten Mary Kirk en de ontembare Wallis Warfield (later Wallis Simpson) elkaar op een zomerkamp. Hun vriendschap zal gebroken harten, lange afstanden en de vele restricties van het Britse koningshuis overleven, totdat zij ten onder gaat door één onvergeeflijke daad van verraad.

1997. Rachels romantische vakantie met haar verloofde, in Parijs, wordt tragische onderbroken wanneer de auto voor hem crasht. In die auto zat prinses Diana. Eenmaal thuis in Brighton kan Rachel het ongeluk niet loslaten. Ze raakt gefascineerd door het feit dat Diana de laatste uren voor haar dood op bezoek was in het huis van Wallis Simspon, Barones van Windsor. Dan ontdekt Rachel een connectie met Wallis, die haar leidt naar de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte.

Reading challenge categorietip: Een boek met een getal in de titel, een historische roman, een boek met #diversiteit, een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden, over een bestaand historisch figuur. 

0b085092b56c2430fd49dd4febab6815.jpgZeven dagen in de zomer - Marcia Willett (6 maart)

Liv, de jonge moeder van een wel zeer levendige tweeling, kijkt ernaar uit om de zomer door te brengen in de Beach Hut, een huis aan de kust van Devon. Maar als haar man Matt zegt dat hij het te druk heeft met zijn werk om mee te gaan, raakt de glans er toch een beetje vanaf. Baz, de eigenaar van de Beach Hut, vindt het altijd heerlijk om zijn familie om zich heen te hebben, maar de komst van een onverwachte gast gooit roet in het eten. Sofia zoekt ook haar toevlucht in het strandhuis, en voelt zich meteen tot Baz aangetrokken, maar kan haar gewonde hart dat wel aan na haar vorige desastreuze relatie?

Het leven in het normaal zo rustige en vredige huis aan zee wordt steeds ingewikkelder als de zonnige dagen van het heden worden overschaduwd door geheimen uit het verleden. Luiden alle onverwachte gebeurtenissen een nieuwe toekomst in of blijft iedereen hangen in de pijn van vandaag?

Reading challenge categorietip: Een boek met een getal in de titel, een boek waar het weer een rol speelt.  

1d5d3b77fbc62b93e45acf94f46804c1.jpgHet leven gaat niet altijd over roze - Brianna Wolfson (6 maart)

Rosie Collins is iemand die dansend door het leven gaat. Rex Thorpe is juist heel serieus. Als ze elkaar ontmoeten, wordt Rex meegezogen in de tornado die Rosies liefde is. Uitersten trekken elkaar weliswaar aan, maar ze veroorzaken ook frictie. Want Rosie mag dan onweerstaanbaar zijn, ze is ook dodelijk vermoeiend. Hoelang houd je het vol in een wereld die uit louter roze glitters lijkt te bestaan?

Na hun scheiding probeert hun dochter Willow haar plek in het leven te vinden. Ze is stapelgek op haar sprankelende moeder, die alles door een roze bril ziet, en heeft een hekel aan haar vader, want hij heeft het alleen maar over regels. Als de wervelwind van Rosies emoties een vlucht neemt, ligt een gebroken hart op de loer. 

Reading challenge categorietip: Een boek met een kleur in de titel, een grappig boek.

8634e84bd8e5ab9da4ab16c457ec860d.jpgNooit meer bang - Gaby Rasters (6 maart)

Louise heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Josh. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Josh, naar zichzelf. 

Reading challenge categorietip: Een what if-boek

95ef90cb43640aefdfd54b3d7fba0671.jpgHet appartement aan Central Park - Fiona Davis (8 maart)

New York, 1884. De ongehuwde Sara Smythe krijgt de kans van haar leven als ze door architect Theodore Camden wordt gevraagd om conciërge te worden van het pas opgeleverde Dakotagebouw. Sara neemt de baan aan, maar wordt verliefd op Theo.

1985. Binnenhuisarchitecte Bailey Camden is net uit een afkickkliniek ontslagen, is werkloos en heeft geen dak boven haar hoofd. Haar grootvader was een beschermeling van Theodore Camden, maar omdat een bloedband ontbreekt kan ze geen aanspraak maken op het familiefortuin. Haar ‘nicht’ Melinda is wél een directe afstammeling. Wanneer Melinda Bailey een klus aanbiedt om haar appartement in het Dakota te renoveren, grijpt ze die met beide handen aan. Het Dakotagebouw in ‘Het appartement aan Central Park’ heeft al snel geen geheimen meer voor haar en Bailey doet een paar ontdekkingen met verregaande gevolgen…

Reading challenge categorietip: Een historische roman, een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden

dc805449c905e695d8147dc0f6937755.jpgEen vrouw van adel - Danielle Steel (9 maart)

In een achtergelaten kluis in New York wordt een ware schat gevonden – een bundel oude brieven, foto’s en kostbare juwelen, inclusief een trouwring en een medaillon. Jane Willoughby werkt als stagiaire bij de griffie van New York. Zij krijgt de opdracht om de inhoud van een kluis te laten veilen. Samen met Phillip Lawton, de veilingmeester, probeert ze te achterhalen wat het geheim is van de bijzondere nalatenschap. Geen van beiden kan voorzien hoe die hun leven voorgoed zal veranderen...

Reading challenge categorietip: Verschenen in 2018

875b4e9777db6f3444aa861d44d1b7ac.jpgLiefde van toen - Gerda van Wageningen (13 maart)

Liefde van toen is een omnibus van drie historische romans. De eerste is Onrustig hart, over de suikerfabriek die Oud-Beijerland op z’n kop zet. Zeker voor de jonge Metje is het een grote verandering. Zoete melodie gaat over Dieudonnée, een groot muzikaal talent dat valt voor een boerenzoon. Wat moet een vrouw als zij tussen de koeien? Tot slot Verboden brieven, waarin Coby in het varkenskot een zwerver aantreft die een diepe indruk op haar maakt.

Reading challenge categorietip: Een historische roman 

f97eb08e073d848286ac9c5589184ace.jpgLekker fout - Marijke van den Elsen (13 maart)

Nadat Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen, verandert haar leven voorgoed. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en zelfs Fieke een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Pas wanneer ze hoort waarom haar voorgangster zo plotseling ontslag heeft genomen, gelooft ze en vertrouwt ze Erik. Maar is dat wel terecht? Samen met Angela en Fieke ontdekt ze wat Erik en zijn vrienden zo krampachtig voor hen geheim houden. Er gaat een nieuwe wereld voor Kim open. Goed en fout krijgen een nieuwe betekenis. Langzaam verandert ze van een degelijke huismus in een stoere vrouw en geniet ze ervan hoe lekker fout kan zijn.

Reading challenge categorietip: Verschenen in 2018

8bc0b1d4a54e9cd8a0350ae7bfbefeff.jpgNooit meer - Colleen Hoover (20 maart)

Nooit meer vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. 

Reading challenge categorietip: Een what if-boek

e7c29422b82ce929c24a5252f54d32ba.jpgElke dag is anders - Marja Visscher (20 maart)

Driek en Janna zijn trots dat hun zoons goed zijn terechtgekomen. Pieter is eigenaar van een boerderij en Anton heeft een vioolbouwatelier. Als Geertje, een van de leden van Antons strijkkwartet, hoort dat zijn tweelingbroer een boerderij heeft, zoekt ze hem op. Ze vertelt hem dat ze op zijn bedrijf wil werken. Al snel vormen ze een team in het bestieren van de boerderij. Maar daar gebeuren rare dingen. Elke dag is anders is het afsluitende deel in een trilogie van Marja Visscher, na Verloren tijd en Tot de maan en weer terug.

Reading challenge categorietip: Verschenen in 2018

ac6d9cc44297c1d8803e4c82d423a11b.jpgEiland in bloei - Sarah Jio (27 maart)

Als twintiger kon Emily Wilsons leven haast niet stuk: ze was een bestsellerschrijfster, getrouwd met een man die zo covermodel had kunnen zijn, en er was niets wat hun eeuwige geluk in de weg zou kunnen staan.

Tien jaar later liggen de kaarten heel anders en is haar relatie gestrand. Wanneer haar oudtante Bee haar uitnodigt om een maand door te brengen op Bainbridge Island in Washington State, hapt Emily meteen toe, verlangend naar een rustig plekje aan zee waar haar gebroken hart kan helen. Terwijl ze research doet voor haar volgende boek, vindt Emily een roodfluwelen dagboekje uit het jaar 1943. Ze begint te lezen en ontdekt verbazingwekkende overeenkomsten tussen haar eigen leven en dat van de onbekende dagboekschrijfster…

Reading challenge categorietip: Een boek dat een verhaal is in een verhaal, speelt zich af in meerdere tijden, speelt zich af op een eiland. 

5abc09c09600880a5397c85d9d2640dd.jpgDe tien wensen van Lucy Harte - Emma Heatherington (20 maart)

Maggie O'Hara weet beter dan wie ook dat je leven in één seconde kan veranderen. Zeventien jaar geleden kreeg zij een tweede kans, toen ze het hart van de veertienjarige Lucy Harte kreeg. Wanneer Maggies hart vervolgens wordt gebroken, is ze zo ontdaan dat ze niet meer weet hoe ze verder moet. Dan ontvangt ze onverwachts een brief van Lucy's oudere broer. Hij geeft haar Lucy's dagboeken en foto's.

Geïnspireerd door Lucy's levenslust en sprankelende persoonlijkheid besluit Maggie om de hartenwens van het meisje te vervullen. Stap één is het vinden van de jongen die Lucy's hart, háár hart, voor het eerst veroverde. Dat lijkt niet zo moeilijk te zijn. Maar zijn de toekomstdromen van een meisje genoeg om Maggie weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst te geven?

Reading challenge categorietip: Een boek met een getal in de titel

4441adc82eea862015571c118effa66b.jpgKan ik je vertrouwen - Hannie Munzer (28 maart)

München, 1944. Diep geraakt door de gruwelijke oorlog besluit Marlene zich aan te sluiten bij het verzet. Met haar intelligentie, schoonheid en moed groeit ze snel uit tot een van de meest gezochte vrouwen van het Derde Rijk. Marlene wordt omringd door gevaar en vraagt zich af wie in haar omgeving nog te vertrouwen is. 

Als ze verliefd wordt op een uitzonderlijke man, komt Marlene voor de zwaarste, meest hartverscheurende beslissing ooit te staan. Ze heeft de kans de koers van de oorlog te veranderen en zo miljoenen levens te redden, maar daarvoor is het onvermijdelijk dat juist die ene man moet sterven... 

Reading challenge categorietip: Een boek dat zich afspeelt in de oorlog

a336e066dbdf771127b19b72d4e7d532.jpgDe miljonair zoekt een bruid - Jessica Clare (7 maart)

Deel 3 van de Miljonairs en bruidsmeisjes-serie. Miljonair Sebastian Cabral houdt van zijn familie, maar hij heeft een hekel aan hun reality-tv-show, The Cabral Empire. Als zijn ex-vriendin probeert om hun relatie nieuw leven in te blazen voor het oog van de camera, besluit Sebastian dat het tijd is voor drastische maatregelen.

Overdag is Chelsea Hall een ogenschijnlijk zorgeloze, springerige rollerskater. ‘s Avonds wordt ze achtervolgd door angsten uit haar verleden. Er zijn twee dingen die ze echt niet aankan: ze kan niet alleen zijn, en ze wil niet daten.
Als de organisatie van de bruiloft van een gezamenlijke vriendin Chelsea en Sebastian bij elkaar brengt, ontdekken ze al snel dat ze allebei hun problemen kunnen oplossen met één simpele maar doeltreffende leugen: een nephuwelijk. Maar één kus is genoeg om ze te doen inzien dat hun ‘relatie’ misschien meer te bieden heeft dan ze hadden gedacht…

Reading challenge categorietip: Verschenen in 2018.

584f41c6149467ad1a7a4a7e40477f38.jpgDe tijd van de vuurbloemen - Sarah Lark (20 maart)

Het seizoen van de vuurbloemen van Sarah Lark is het eerste deel van een nieuwe Nieuw-Zeeland-trilogie. Duitsland, 1837. Ida sluit zich aan bij een groep jonge mensen die naar Nieuw-Zeeland zullen vertrekken. Hun is land beloofd, en vrijheid. Maar als het aan Ida lag, mocht Ottfried, haar door haar familie uitgezochte verloofde, wel achterblijven.

Nieuw-Zeeland, 1837. Cat is opgegroeid in een bordeel en weet dat ze binnenkort gedwongen zal worden daar ook zelf de kost te verdienen. Ze vlucht weg, het binnenland in, op zoek naar een andere toekomst voor zichzelf. Ida en Cat ontdekken al snel dat je niet altijd iedereen op hun woord kunt geloven. Lukt het hen om toch het nieuwe begin te vinden dat zij zoeken?

Helma, Marieke, Renate, Lore en Janneke mogen dit boek al vooruit lezen voor een hot or not. Onze mening is eind maart te lezen.

Reading challenge categorie: Het eerste deel van een serie, een historische roman.

Welke boeken ga jij op je verlanglijstje zetten?



Reacties op: De nieuwe feelgoods van maart

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gill Paul

Gill Paul

Gill Paul schrijft naast fictie ook historische non-fictie. Ze groeide op in Gla...

Marcia Willett

Marcia Willett

Marcia Willett begon met schrijven na een carrière als lerares en balletd...

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...

Fiona Davis

Fiona Davis

Fiona Davis werd geboren in Canada en groeide op in New Jersey, Utah en Texas. Z...

Danielle Steel

Danielle Steel

Danielle Steel is een van 's werelds populairste auteurs. Haar boeken worden ove...