Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 05 juli 2020 door

Alweer is er een week voorbijgevlogen en is het weer zondag. Tijd voor De week van... Waar zijn we mee bezig geweest, wat hebben we gelezen en wat gaf ons dat fijne feelgood gevoel of wat zorgde voor een regelrecht baalmoment? Vandaag is het de beurt aan Antoinette.

-door Antoinette-

Afgelopen week was voor mijn doen een vrij drukke week. Helaas werk ik niet meer omdat ik (tijdelijk) ben afgekeurd. Mijn dagen zien er normaal gesproken, voor een buitenstaander, rustig uit, maar voor mij zorgt dit er wel voor dat ik aardig met mijn gezin kan meedraaien. Hierdoor heb ik wel veel leestijd en dit is dan ook een van mijn grootste afleiders. Heerlijk wegdromen in een boek.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Dagboek van mijn week

Maandag

In de ochtend had ik samen met mijn moeder en broertje een gesprek bij de dagbesteding van mijn broertje. Na die tijd zijn we naar mijn ouders doorgereden en hebben onder het genot van een bakje koffie nog even bijgekletst. In de middag heb ik mijn rust gepakt, die ik hard nodig heb over de dag heen in verband met chronische pijn. In de middag nog een telefoontje gepleegd en gekookt. Daarna was het gedaan met de energie. Ik lag na het douchen dan ook al vroeg op bed met mijn reader. Ik wilde vandaag nog graag Stil maar van Carla Kovach uitlezen maar of het me gaat lukken?

Dinsdag

Helaas heb ik vannacht weinig geslapen door de pijn. Dit heb ik bijna altijd als ik minder kan liggen de dag ervoor. Om 05.20 uur was ik mijn bed uit en heb Stil maar uitgelezen met een bakkie thee. Gisteravond heb ik de reader weggelegd met nog zo'n 50 bladzijden te lezen. Deze was uit voor de rest van het gezin beneden was.

Elke dinsdag komt mijn broertje een uurtje langs om de week door te spreken en te kijken wat er de rest van de week nog eventueel geregeld dient te worden. Ik ben sinds een jaar wettelijk vertegenwoordiger van hem. Nadat hij was vertrokken heb ik even gerust met een boek om daarna wat lichte huishoudelijke klusjes te doen.

In de middag even naar de boekenlijst van de jongste dochter gekeken, ze gaat naar het MBO volgend schooljaar, en nog even met mijn moeder gebeld. Na het koken en avondeten was het aardig gedaan met mijn energie. We hebben nog even The Sinner gekeken op Netflix. Seizoen drie is net verschenen. Natuurlijk moesten we wel op tijd stoppen om naar mijn wekelijkse tv-programma Opsporing Verzocht te kijken. Ik kijk weinig televisie, maar sommige programma's volg ik.

Woensdag

Vanmorgen maar eens een recensie- ochtendje gepland. Ik had nog een aantal boeken liggen die lagen te wachten op een recensie. Na die tijd even heerlijk gelezen. Ik lees tijdens mijn rustmomenten (en dat is best vaak op een dag). Vanmiddag de was opgeruimd en een heerlijk middagje met mijn dochters gehad. FF lekker bijkletsen en keuvelen. In de avond verder gelezen in Slapen doen we later van Zsuzsu Bánk. Een mooi boek dat ik graag tussendoor lees. Het is een dikke pil waar ik nu al een paar dagen heerlijk relaxed in aan het lezen ben.

Donderdag

Jippie! Vanmorgen mocht ik weer naar de fysio. Dit is voor mij altijd een uitkijkmoment want dat betekent een paar dagen wat losser in mijn velletje. Dit keer geen dry-needling, maar alleen stevige bindweefselmassage. Ik kan er weer even tegenaan! Momenteel ga ik nog wekelijks, maar we hopen dat het na de vakantieperiode weer naar een maal in de veertien dagen kan. Door de Corona was het opschalen van de fysiotherapie absoluut een must.

In de middag een rondje bellen gedaan om het een en ander te regelen. Al met al liep het lekker vlot en was alles in een middagje geregeld. `s Avonds eindelijk tijd om lekker relaxed te lezen. Heerlijk even wegduiken in het boek Bonuskind van Saskia Noort.

Vrijdag

Vandaag een rustdagje ingepland. Voor mijn doen veel gedaan deze week waardoor mijn lichaam nu echt aan de rem begint te trekken. `s Morgens een wasje gedraaid en verder weinig gedaan en veel gelegen. In de ochtend Bonuskind uitgelezen en daarna heb ik Slapen doen we later weer opgepakt. Ik wil dit boek dit weekend graag afronden. 

De rest van de dag was niet echt noemenswaardig. In de avond hebben we nog een aflevering gekeken op Netflix van The Sinner en daarna was al vroeg mijn dag ten einde.

Zaterdag

Bij ons is de zaterdag echt een rommeldagje. We zijn dan meestal in de ochtend allemaal thuis en doet iedereen lekker zijn ding. Onze jongste moest om elf uur naar haar werk. Voordat ze hier heen ging heb ik haar kort even geholpen met Diamond Painting. Ze heeft een foto met de honden en haarzelf besteld voor haar verjaardag in een vrij groot formaat. Voor mij niet de ideale houding, maar even gezellig een klein half uurtje samen prutsen moet even kunnen.

In de middag waren de klusjes klaar en hadden manlief en oudste dochter zin om The Sinner af te kijken. Ze waren toch wel nieuwsgierig naar de afloop. We hebben het seizoen nu afgekeken. Op naar de volgende serie! Na het eten hebben we nog een filmpje gekeken en daarna was de dag alweer om. 

Tussendoor op de dag heb ik Slapen doen we later dichtgeslagen. Nu me maar eens beraden op een recensie. Ik heb ondertussen een kleine start gemaakt in De heren van de tijd van Eva Garcia Sáenz de Urturi. Ik ben zo benieuwd naar deze afsluiter in de trilogie dat ik het boek toch maar niet bewaar voor de vakantie eind deze maand!

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Mijn feelgood moment

Ondanks dat het veel energie van mij vroeg, was het donderdagmiddag dat ik met een aantal telefoontjes het een en ander heb kunnen regelen. Het was iets belangrijks waarvan ik begin van de week nog niet had kunnen bedenken het zo snel rond te kunnen krijgen.

Mijn baalmoment

Was toch mijn verplichte rustdagje vrijdag. Het zijn voor mij echt de mindere dagen waaraan ik genoeg aan mezelf heb, maar soms lastig is met twee tieners in huis. In mijn hoofd wil ik dan nog van alles en nog wat doen, maar mijn lichaam werkt dan niet mee. Toch weet ik dat het mij helpt en dat ik daarna weer snel mijn dagelijks ritme kan oppakken. Gelukkig heb ik altijd boeken op mijn reader staan en ligt deze altijd wel in de buurt van de bank. Voor mij een fijne afleiding als ik zo'n verplicht rustdagje nodig heb.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? Laat het ons weten in een reactie. Volgende week vertelt Diana over haar week.

 



Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi (1972) werd geboren in Vitoria en woont sinds haar vi...

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utre...