Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Antoinette

op 22 augustus 2021 door

Alweer een week voorbij! Tijd voor de week van... Dit keer neemt Antoinette je mee in haar week. Heeft ze mooie boeken gelezen en leuke dingen gedaan of waren er ook wat mindere momenten deze week. Lees het snel mee!

- door Antoinette - 

bc2e178467ce4534aa98f0b8b625c249.png

Zondag

De zondagochtend begin ik rustig en ik geniet nog even stiekem van de foto's van onze vakantie. We zijn nu een halve week thuis en stiekem mis ik de warmte die we twee weken mochten voelen en van mochten genieten. Gewoon niet onder de 20 graden geweest, ook niet in de nacht. Ik lees verder in Als gebed de hemel raakt van Melissa Tagg, waar ik in de vakantie mee begon. Een mooi verhaal dat ik hopelijk vandaag uitlees.

In de loop van de ochtend begin ik mij niet lekker te voelen. Onze oudste dochter is al vanaf vrijdag ziek en ik hoop niet dat ik nu de volgende ben. Helaas 's middags is het dan toch wel zover en sluit ik een vriendschap met mijn bed en toilet. Mijn man is met de jongste mee voor haar tweede vaccinatie en de zondag verloopt hier dus niet echt relaxed. Gelukkig lukt het mij in etappes mijn medicatie binnen te houden.

's Avonds probeer ik even televisie te kijken, maar geen succes. Ik besluit maar de lampen uit te doen en te hopen dat het morgen beter gaat.

Maandag

Als ik opsta voel ik me gelukkig wat beter. Ik heb nog wel wat krampen, maar fit genoeg om niet op bed te blijven. Om 10 uur heb ik fysio en ben blij dat het gewoon beter gaat op dit moment qua dagelijkse pijn. Ik lees in de ochtend het boek uit en begin aan Zomerwater van Sarah Moss. Om 12 uur mag onze jongste weer aan de slag en mijn oudste is weer op de been. Deze week heeft mijn man nog vakantie. We rommelen wat in en om het huis en 's middags kijken we Netflix. Spoorloos van Harlan Coben is sinds kort te bekijken.

In de avond ga ik op tijd naar boven en lees ik nog een aantal bladzijden.

Dinsdag

Vandaag er vroeg uit omdat de jongste vroeg aan de slag moet. Nadat zij weg is lees ik nog wat verder en beantwoord wat mail na de koffie. Verder is het vooral wederom een rommeldagje. Mijn man en ik doen samen de badkamer en we duiken even kort de tuin in. Beide honden waren niet helemaal fit na hun thuiskomst vorige week en we houden nog even de rust thuis voor hen. Ik bel nog even met mijn moeder en voor de rest is het geen bijzonder dagje.

Woensdag

Vanmorgen sta ik op en voel we niet echt lekker. Mijn buikpijn is terug, maar echt ziek ben ik er niet van. Toch heb ik niet echt veel puf. Ik probeer wat te lezen en begin in een nieuw boek met de titel Ogen zo grijs als regen van Sophie Tal Men. In de loop van de ochtend trekt de buikpijn weer weg en `s middags rommel ik beneden in huis, terwijl mijn man buiten wat rommelt. 

Deze dag is uiteindelijk een rustig dagje met weinig bijzonders.

Donderdag

Vandaag voel ik mij weer beter, maar mis ik nog steeds de warmte die we hadden in de vakantie. Ik besluit mijn trui en een sjaal om te doen om mij toch warm te houden. Het lijkt wel herfst! In de ochtend lees ik nog wat verder en schrijf ik wat recensies. We rijden samen naar de groothandel om onze vleesvoorraad aan te vullen na de vakantie. In de middag zijn mijn man ik samen thuis en kijken we een filmpje op Netflix. Ondertussen lees ik nog een aantal bladzijden.

In de avond komen mijn ouders na de vakantie even langs en kletsen we gezellig bij en geven we onze souvenirs. Nadat ik bijna in slaap ben, word ik geroepen door onze jongste. Helaas het volgende slachtoffer van de buikgriep dient zich aan. Nadat alles weer opgeruimd is, kom ik moeilijk in slaap en hoor ik nog een keer. Inmiddels is de nacht al even gestart, maar ik maak er veel van mee.

vrijdag

Na niet zo'n lekkere nacht, dochterlief heeft gelukkig niet meer gespuugd maar ik kwam niet echt diep in slaap, bel ik op tijd maar haar werk dat ze vandaag niet kan komen. Kan ze in ieder geval even uitslapen en bijkomen vandaag. De ochtend is hier wederom niet echt spannend. Ik lees mijn boek uit en besluit gelijk maar het derde deel van de trilogie te gaan lezen van Sophie Tal Men met de titel In het zicht van de haven. Ik vind de boeken tot nu toe niet echt heel feelgood en kan ze nog niet echt goed een plekje geven in wat ik er nu echt van vind. Iets om me over te beraden als ze alle drie uit zijn.

In de middag schijnt eindelijk de zon hier af en toe, en geniet ik hiervan tussen de buien door. In de avond krijgen we visite en is het echt de laatste dag van de week voor de vakantie hier echt over is. Maandag mag mijn man ook weer aan de slag. Gelukkig is onze dochter weer aardig opgeknapt en besluit ze morgen weer te gaan werken.

Zaterdag

Na een korte nacht gaat de wekker om vijf uur. Dochterlief mag om zes uur gaan werken. We kletsen even wat en nadat ze weg is lees ik nog even verder in Het zicht van de haven. In de ochtend hang ik lekker een was buiten en schrijf nog een recensie. In de middag gaan mijn man en ik samen het dorp in om even een cadeautje te halen. Onze oudste is inmiddels ook naar haar werk. Eind van de middag hebben we een verjaardag c.q. barbecue. De weersvoorspellingen zijn nog gunstig. Nadat we het cadeau gehaald hebben, genieten we buiten van het zonnetje en kletsen we nog even over onze vakantie.

Eind van de middag halen we mijn moeder op en samen rijden we naar de verjaardag. Halverwege de avond zijn we weer thuis en lees ik nog even wat. 

bc2e178467ce4534aa98f0b8b625c249.png

Mijn feelgood moment: Ik heb deze week nog regelmatig teruggedacht aan onze vakantie in ons geliefde vakantieland Kroatië. Wat was het weer prachtig en lekker warm! Stiekem denk ik alweer aan volgend jaar. 

Mijn niet zo feelgood moment: De zieken die we thuis hadden. We hadden er gelukkig niet heel lang last van, op mijn oudste na, maar het zijn toch de minder leuke momenten,

Mijn week was nog redelijk in de vakantiemodus. Rustig aan en geen hele gekke dingen. Eigenlijk was het vooral zo'n standaard weekje waar niet echt heel veel gebeurde. Hoe was jullie week? Nog fijn vakantie met een lekker boekje of gebeurde er nog andere zaken? Ik ben heel benieuwd.


Reacties op: De week van ... Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Moss

Sarah Moss

Sarah Moss is geboren in Glasgow en studeerde in Oxford. Ze doceert aan de unive...